ЕДНОДНЕВНО ЛЕДЕНО КАТЕРЕНЕ НА СКАКАВИЦА ЗА НАЧИНАЕЩИ

20 Януари

Ще ни е трудно да обясним с думи емоциите, които изпитваме докато катерим замръзнали водопади.

Наистина усещането е различно от всякакъв друг вид катерене и всякаква друга планинска активност и трябва просто да бъде изпитано – свежия въздух около леда, плавните и премерени движения, красотата на зимната планина, всичко това носи едно уникално преживяване сред природата.

Може би много от вас си мислят “Оо, това изобщо не е за мен”, но всъщност можете без никаква подготовка или опит да се позабавлявате на леда и да си прекарате страхотно!

Но освен всичко това, катеренето на лед ще подобри значително работата ви с котки и сечива, което ще вдигне нивото ви на придвижване в зимната планина като цяло.

Удоволствието от леденото катерене е голямо, но ползите от него за развитието ви като зимни планинари са изключителни и вие бързо ще се убедите в това!

Програмата е подходяща за хора без никакъв или с минимален опит в леденото катерене!

ПРОГРАМА:

Сборен пункт: Паркинга на Зелени преслап в 08:30ч.
От тук ни очаква около 2:30ч преход до най-високия водопад в Рила, който предлага и най-добрите условия за катерене на лед и е една своеобразна Мека за българските ледени катерачи. Пристигаме и започваме с базово обучение и лесни изкачвания. Ще си носим топло чайче и вкусотии за да похапнем на място, а изкачванията ще стават все по-лесни, докато към края на деня, вече няма да искаме да спрем да катерим. Събираме въжетата и инвентара и се отправяме обратно, като по пътя си ще се отбием през хижа Скакавица, за заслужена топла супа и греяно винце.
Следва обратният път до Зелени преслап и краят на този хубав и запомнящ се ден!

Цена: 145 лв
Цена за записвания след 15 Януари: 155 лв

Цената включва: лицензиран водач, наем на котки, сечива, седалка, каска, наем на общ алпийски инвентар и планинска застраховка за деня на събитието
Цената не включва: изхранване, транспорт, всичко неизброено като включено;

*Пристигането в региона става с личен и споделен транспорт!

За повече инфо:

0878 022 724

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или спрямо метеорологичните и лавинни условия и кондицията на групата!
Всички цени на този сайт са с ДДС!