ГРАН ПАРАДИЗО, КАСТОР И ПОЛУКС – ЕДНА СЕДМИЦА ИЗ ВИСОКОПЛАНИНСКАТА ПРИКАЗКА НА АЛПИТЕ!

03-10 Август

Изобщо не е нужно да сте алпинист или планинар, за да се дивите на невероятните гледки, които предлагат Алпите.
Острите им върхове с колосални размери будят възхищение у всеки и никак не е случайно, че именно тук за първи път хората дръзват да се отправят към най-високите им точки и полагат основите на алпинизма.

Пристигайки за първи път в тази шеметна планина, човек не може да не бъде смаян от умопомрачителните стени и мащаби на върховете, из които е писана световната история на алпинизма – Гран Жорас, Пти дрю, Айгер, Матерхорн, Пиц Бадиле …

Атмосферата из кафенетата, хижите, гарите и самите маршрути из огромните Алпи е много специална, навсякъде пъплят хора с алпийска екипировка, слизайки или тепърва отправяйки се към нови приключения.

Ще стартираме с изкачване до едно истински райско кътче – високият 4061м красавец Гран Парадизо – едно класическо изкачване, което ще ни дари с незабравими емоции и панорамни гледки, но и ще подготви организмите ни за живота над 4000 метра над моретата!

След това ще се насочим към великолепния Кастор, който освен с прекрасно катерене, ще ни дари и с някои от най-добрите гледки към митичния Матерхорн, Монте роза и китната долина Зермат.

А за капак на всичко, в последните дни ще се покатерим по грандиозната снага на гордия Полукс, за да завършим това вълнуващо приключение с възхитително изкачване!

Tези внушителни и емблематични за планинарството и алпинизма върхове, са в компетенцията само на IFMGA гидовете.
Те са единствените законно работещи планински водачи там и тази програма се изпълнява от най-опитните български водачи, които притежават такъв лиценз.

Една класическа програма за ценители и за тези от вас, които са готови да се потопят в чудния свят на Алпите и високото планинарство!