ОГНЕНИТЕ ЕСЕННИ ЦВЕТОВЕ НА ГРЕБЕН ПЛАНИНА – ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ГОЛЕШ И ЖДРЕЛОТО НА РЕКА ЕРМА

19 Ноември

В разгара ниско-планинската есен ще се отправим към едно малко познато но китно българско кътче!
Това пътешествие ще ни отведе до красотите на Гребен планина и ждрелото на река Ерма, където по това време широколистните дървета ще греят в един истински спектакъл от цветове!
А тъй като на 25 октомври ще върнем часовниците с един час назад и това ще ни даде известна преднина, ще се отправим към него още по тъмно, за да изгледаме цветен изгрев от най-високата му точка!
Това е един малко познат, но изключително панорамен връх, от който ще се насладим на живописни гледки към Сръбските планини, Краището, Руй планина, Витоша, Стара планина, Голо бърдо, Осоговска планина и не малко дялове на Рила!
А пасторалните пейзажи към околните селца през есента са невероятни и ще ви накарат да заобичате нашата родина още повече!
Еднодневна програма с малка денивелация, подходяща за начинаещи планинари, както и за по-подготвените, които имат желание да преоткриват непопулярните красоти на нашата родина!


ПРОГРАМА

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 04:00ч. Пристигаме по тъмно, слагаме челниците и опитния водач започва да ни води по незнайни пътечки към върха. Изкачването е сравнително кратко и не след дълго зората ще започне да осветява гледките около нас, които ще стават все повече!
Пристигаме горе и се приготвяме за снимки, а пред нас всичко е притихнало в очакване на изгрева …
Не след дълго природата ще ни поднесе един от най-красивите си спектакли – цветове и възхитителни гледки до където стига поглед!
Дълго ще снимаме, след което ще закусим и ще изпием по чаша заслужен чай на това вълшебно място.
След като приключим ще започнем слизането обратно към цивилизацията, но още ще се наслаждаваме на ярките есенни цветове, плавните форми и типичните пасторални пейзажи за този район. Слизаме обратно до мястото за среща с транспорта и се придвижваме до ждрелото на река Ерма, където ще прекараме още поне два часа в снимане и съзерцаване на красивата есен в каньона. След всичко това отпътуваме за София, но не и преди да полеем страхотния преход с вкусна гозба и чаша студена бира в изпитано заведение!
Отпътуване към София – край на програмата.

 • Изкачване

  280м

 • Спускане

  280м

 • Разстояние

  6км

 • Време

  4-5ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 65лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Минимален брой участници – 8
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!