БОТАНИЧЕСКИ ТУР ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ДИВИТЕ ЦВЕТЯ В РОДОПИТЕ

07-09 Юни

Родопите са най-мащабната българска планина, но са и най-богатата на висши растения планинска шир у нас!
Те са цветната съкровищница на България.
Тук се срещат над 65% от растенията в цялата българска флора.
Разнообразните местообитания, които предлага Родопа планина, приютяват множество интересни и лечебни растения и са истински рай за любителите билкари!

В края на месец Юни, на връх Еньовден, Ви каним на едно от най-ярките пролетни събития за района, ежегодния Фестивал на Дивите Цветя!
Ще направим своеобразно пътешествие сред пъстрите ливади на горното поречие на р. Арда, където ще имаме възможност да ви покажем различни диви орхидеи, типични летни представители на билките, както и да ви разкажем за някои отровни растения, срещащи се в околностите.

 

Ботаническият ни водач, Михаела Йорданова, е с дългогодишен опит в областта на природния туризъм и опазването на Родопската природа.
От нея ще получите безценни знания затова, как се берат, съхраняват и по какъв начин най-добре се усвояват билките и целебните растения.

За пореден път, чрез богатство от фолклор, цветове, музика, аромати и приключения, IntoTheWild Ви предлага уникално изживяване чрез което да се потопите в магията на Родопите, през месеца на билките и самодивите!