ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ – ЗЕМЯ НА ТРОЛОВЕ, ДЪГИ, МОРСКИ ФАРОВЕ И СВИРЕПИ СТИХИИ

16-25 Юни 2025г

Не се случва често да бъдем оставени истински смаяни и безмълвни от красотата на някоя дестинация в наши дни.
Смаяни и безмълвни в смисъл – с широко отворена долна челюст, учестен пулс, неясен говор и ококорени очи, не вярващи на това, което виждат.

Но след прекараната една седмица в проучване на всички най-добри неща, които човек може да види и прави на Фарьорските острови, е напълно безопасно да кажем, че е това е дестинация, за която гарантираме изживявания на гореописаното състояние във високи дози и на дълги периоди.

Непринудено суровите и епични пейзажи на Фарьорските острови, дори малко не приличат на останалите кътчета на Земята, които сте виждали до сега.
Този 18-островен архипелаг в Северния Атлантически океан, притежава уникална палитра от природни феномени и Библейски по мащаб и красота природни пейзажи.

Остри и титанични скали се издигат нагоре направо от океана, докато ветровете безпощадно блъскат водите на Атлантика в снагата им.
 
Китни селца в които всичко, дори покривите на къщите са покрити с трева, очертават бреговете и планините на острова и придават цветен и живописен фон на тази сурова и брулена от свирепи вихри земя.

Самото пътуване от село до село и от остров до остров, през невероятно красивите пътчета, мостове и тунели е зашеметяващо!

Гарантираме, че на всеки завой по пътя ще ви се иска да спрем и да излезем от колата тичайки – досущ като деца, които посещават Дисниленд за първи път, развълнувано втренчени със страхопочитание в заобикалящата ги среда!