ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ – ЗЕМЯ НА ТРОЛОВЕ, ДЪГИ, МОРСКИ ФАРОВЕ И СВИРЕПИ СТИХИИ

16-23 Юли

Не се случва често да бъдем оставени истински смаяни и безмълвни от красотата на някоя дестинация в наши дни.
Смаяни и безмълвни в смисъл – с широко отворена долна челюст, учестен пулс, неясен говор и ококорени очи, не вярващи на това, което виждат.

Но след прекараната една седмица в проучване на всички най-добри неща, които човек може да види и прави на Фарьорските острови, е напълно безопасно да кажем, че е това е дестинация, за която гарантираме изживявания на гореописаното състояние във високи дози и на дълги периоди.

Непринудено суровите и епични пейзажи на Фарьорските острови, дори малко не приличат на останалите кътчета на Земята, които сте видели до сега.
Този 18-островен архипелаг в Северния Атлантически океан, притежава уникална палитра от природни феномени и Библейски по мащаб и красота природни пейзажи.
Остри и титанични скали се издигат нагоре направо от океана, докато ветровете блъскат безпощадно водите на океана в снагата им.
Китни селца, в които всичко, дори покривите на къщите са покрити с трева, очертават бреговете и планините на острова и придават цветен и живописен фон на тази сурова и брулена от свирепи вихри земя.

Самото пътуване от село до село и от остров до остров, през невероятно красивите пътчета, мостове и тунели е зашеметяващо!
Гарантираме, че на всеки завой по пътя ще ви се иска да спрем и да излезем от колата тичайки – досущ като деца, които посещават Дисниленд за първи път, развълнувано втренчени със страхопочитание в заобикалящата ги среда!

А когато към всичко това прибавим и щипка от вълнуващия фолклор на Фарьорския народ, преплитащ легенди за Тролове, Елфи и Гиганти, още повече ще обикнете това вълшебно място!

За това сме предвидили една много наситена на приключения и спиращи дъха гледки програма, по времето на която ще обиколим някои от задължителните преходи и забележителности, но и скрити от туристическият поток приказни върхове и места!
Преходи, с апокалиптични пейзажи, които ще ви се сторят на ръба на света, страхотни селца, култура и бит, плаване с лодка около фиордите в дивия и своенравен Атлантик и невъобразимо биоразнообразие – Фарьорските острови ще ви оставят в абсолютно страхопочитание, на всяка крачка от това страхотно пътешествие!

Ден 1 – Отпътуване

Отпътуване от летище София. Пристигаме, след което ни предстои трансфер до уютна къща за гости, където се отдаваме на храна, почивка и обсъждане на предстоящите приключения. Лягаме рано за да се наспим – очаква ни една истинска одисея от красоти!