ЕСЕННА РОДОПСКА ЧЕРГА ОТ ЦВЕТОВЕ, ПАНОРАМИ, БИТ И КУЛТУРА

14-16 Октомври

В кулминацията на есенните цветове Ви каним в сърцето на планината със най-ярките и спиращи дъха есенни багри, панорамни гледки, бит и култура – Родопа планина!
Елате с нас на един незабравим дълъг уикенд около горното поречие на могъщата река Арда, през който ще се насладим на трекинг през шеметни есенни пейзажи, съхранили се от древността антични пътища, още по-древни крепости, вълнуващи и уникални пещери и върхове, фантастична традиционна Родопска кухня и разбира се невероятната Родопска черга от цветове и къщички, която по това време на годината ще бъде в своя апогей!

Тази уникална и авторска програма е изключително подходяща за фотографи, начинаещи планинари и напреднали, които искат да преоткрият диви и малко познати части на Родопите!
Не пропускайте тази възможност да се докоснете до уникалната природа, култура и бит на Родопа планина, която ще запомните за цял живот!

ДЕН 1

Отпътуване от София в 07:30ч. Пристигане в района където ще отпочинем и ще стартираме с вкусен обяд на проверено място. От тук ще продължим още малко до с. Могилица, от където вече ще започнем нашето пътешествие през вековни букови гори към един от малко познатите, но шеметно панорамни върхове в региона – връх Кошутско кале! По пътя си ще се отбием за да видим едно от най-старите букови дървета в тази част на планината с диаметър от малко над 7 метра! Този маршрут е познат на едва неколцина познавачи на региона и включва приказни гледки към околните китни селца. След като хубаво поснимаме и се насладим на 360-градусовата огнена панорама, ще се спуснем през живописни поляни към мястото за среща с транспорта и след това към уютното ни семейно хотелче, където колоритните и усмихнати до уши домакини ще ни посрещнат с фантастични гозби!

 • Изкачване

  300м

 • Спускане

  300м

 • Разстояние

  8км

 • Време

  3-4ч

 • Настаняване

  Хотел

 • Включено изхранване