ФЕНОМЕНАЛНИ ПАНОРАМИ ОТ ВЪРХОВЕТЕ ПРОРОК ИЛИЯ И КОЗНИЦА, ЕДНА ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЕЩЕРИ НА ГЪРЦИЯ – АЛИСТРАТИ, ПЛАЖ НА НЕА ПЕРАМОС И ИРАКЛИЦА

13-15 Септември

Със своите възхитителни панорами, внушителни пропасти и отвеси, Драмски Боздаг или още наричан Фалакро, вече е познат на голяма част от българските туристи.
Отправяме се за пореден път към най-високият му връх – Профитис Илиас, заради пролетните гледки, които определено си заслужават всяко усилие.
Но “скритите лимонки”, в тази програма, които остават леко засенчени от Фалакро, всъщност са страхотната планина Кушница и наистина феноменалната пещера Алистрати!

Най-високата точка на Кушница или Пангион – връх Козница, се извисява на сравнително скромна височина, но за сметка на това хвърля поглед върху огромна територия осеяна с красоти.
От Тасос и Атон, до Драмски и Серски Боздаг и на север към Славянка и Родопите, всичко това се разкрива пред всеки, който е положил малко усилия за да се изкачи до върха!
Тук може би вече се обърквате със всички тези имена и наистина в района всичко има поне по три имена – гръцко, българско и турско, а понякога и други, но веднъж на място опитният водач ще изясни всичко необходимо.
Той ще ви разкрие и светилището на Дионис, както и скритите в пазвите и културни забележителности, като църкви и скалните рисунки на възраст над 3000 години.

Освен красотите, които ще попием от тези удивителни върхове, ще навлезем и в приказното подземно царство на пещерата Алистрати.
С възраст от около 2 милиона години, това е една от най-богатите на образувания пещери и според мнозина, е най-красивата пещера в Гърция.

Вечерите ще прекарваме дегустирайки от вкусотиите на изпитани от нас местни ресторантчета, където ще ни предложат страхотни ястия и домашни вина.
А за да е истински завършено приключението ни, след двете изкачвания задължително след изкачванията ще отмаряме на летните по това време плажове при Неа Перамос и Ираклица!

Една страхотна пролетна програма, съчетаваща в себе си много благини – планини, морета, пещери, култура и много пролетна свежест!