ШЕМЕТНИ ФИОРДИ, НЕОБЯТНИ ЛЕДОВЕ, БЛЕСТЯЩИ АЙСБЕРГИ, ГЪРБАТИ КИТОВЕ И ЖИВОПИСНИТЕ СЕЛЦА НА ИЗТОЧНА ГРЕНЛАНДИЯ – ЗЕМЯТА НА ИНУИТИТЕ

17-24 Юли

Време е да оставим зад себе си забързаното ежедневие на модерния свят и да прегърнем дивото.
Време е да избягаме далеч от смога и да обърнем гръб на шумните градове, за да се гмурнем в презареждаща тишина и минималистична красота, която спира дъха.

Това е едно пътуване, по време на което дори няма да се сещате да погледнете в телефона си, просто защото това което ще виждаме пред себе си, често ще ни кара да отваряме усти от възхищение.

В света има малко места като Гренландия – земя на мразовита тундра, айсберги с размери на няколко етажни сгради, шеметни фиорди, титанични по мащаб вечни ледове и уникални култура и бит.   
Място, където цветни сияния танцуват по тъмното зимно небе, а среднощното слънце не спира да блести през летните нощи.
Гренландия е грандиозна, необятна, дива и най-вече наистина уникална!

Със своята огромна ледена шапка и прорязана от главозамайващи фиорди брегова линия, източна Гренландия разполага с някои от най-зрелищните пейзажи в света.
И ние ще ви покажем тези нейни уникални по рода си чудеса, благодарение на това пътешествие, което съчетава в себе си спиращ дъха трекинг, възхитителни обиколки с корабче, истински ескимоски каякинг и настаняване в уютни рибарски селища, където ще имаме вълнуваща среща с Инуитския начин на живот!
Ще се движим по пешеходни маршрути, които са използвани от Инуитите през поколенията, а тъй като Гренландия е родината на каяка, няма как да пропуснем да си устроим възможно най-красивото и автентично каяк приключение на тази планета!

А за капак на всичко това, пътуването ни е съобразено с високия сезон за наблюдение на величествените гърбати китове, които по това време се любуват на прохладните води на могъщия Ледовит океан!