ПРЕЛЕСТНИТЕ И НЕПОВТОРИМИ КАРСТОВИ ВЪРХОВЕ И КАНЬОНИ НА НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДУРМИТОР

22-26 Юни

Каним Ви на незабравимо приключение в една от планинските перли на Балканския полуостров – Национален парк Дурмитор!
Спиращи дъха планински панорами, внушителни върхове, пъстри пасища, кристално чисти ледникови езера, вековни Черно-борови гори и главозамайващи каньони доминират над пейзажите на тази уникална планина!
Водите на река Тара се спускат стремглаво и така в продължение на хиляди години са образували най-големият каньон в Европа, който е на второ място в света и отстъпва по мащаб единствено на Гранд каньон в Колорадо!
Ще се настаним в туристическият център – град Жабляк, разположен на 1500 м. н.в., той ще бъде нашия изходен пункт за планираните приключения!
Националният парк Дурмитор е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство, още през 1980г. и Вие бързо ще се убедите защо …

Ден 1 – Отпътуване

Отпътуване в 06:30ч. от Националния стадион Васил Левски в София. Отправяме се към живописната Монтенегро и по-точно към планинското градче Жабляк, където ще се настаним. Отпочиваме заслужено и се освежаваме от дългия път, след което излизаме за разходка с изглед към страхотната планина! Ще вечеряме на проверено място след което ще легнем рано за да възстановим за утрешния ден. Нощувка