7 ДНЕВНА ОДИСЕЯ С НЯКОИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ВИА ФЕРАТИ НА МАГИЧНИТЕ ДОЛОМИТИ

01-08 Септември

Никак няма да бъде лесно да се опишат Доломитите, без да се използват суперлативи.
И дори когато сте там в една от най-красивите планински вериги в Европа, ще ви отнеме няколко дни, за да повярвате, че наистина съществуват такива перфектни планински пейзажи!

Доминирани от 18 величествени върха, разнообразният релеф на планината се състои от над 350 000 декара назъбени върхове и епични долини, изкопани от движението на древни ледници!

Пъстрите високопланински пасища, осеяни с живописни алпийски селца, се издигат нежно до основата на масивни скални монолити от Доломит, високи стотици метри …

 

И именно високите стотици метри скални монолити ще бъдат основен фокус в тази наша едно-седмична епопея от красоти, защото имаме всички намерения да пропълзим по някои от най- впечатляващите от тях!

Спиращите дъха върхове на тази магична планина са отлично екипирани с Виа ферати високи от по няколко стотин метра, като по този начин добавят едно изцяло ново измерение към възможностите да се насладим на девствената алпийска пустош на Доломитите.

Не е необходимо да имате внушително катерачно резюме за да участвате в тази програма, но отлично ниво на фитнес и липса на страх от височини определено са задължителни!

Пригответе много място за снимки, защото ни предстои да видим с очите си едни от най-внушителните гледки на нашата планета!