7 ДНИ ИЗ ДОЛОМИТИТЕ – СЪЩИНСКИЯТ ПЛАНИНАРСКИ РАЙ!

02-09 Септември – ПОТВЪРДЕНА!

Никак няма да бъде лесно да се опишат Доломитите, без да се използват суперлативи.
И дори когато сте там в една от най-красивите планински вериги в Европа, ще ви отнеме няколко дни, за да повярвате, че наистина съществуват такива перфектни планински пейзажи!
Доминирани от 18 величествени върха, разнообразният релеф на планината се състои от над 350 000 декара назъбени върхове и епични долини, изкопани от движението на древни ледници!
Пъстрите високопланински пасища, осеяни с живописни алпийски селца, се издигат нежно до основата на масивни скални монолити от Доломит, високи стотици метри!

И въпреки, че са страхотно посещавана и известна дестинация, тишината и спокойствието в Доломитите се нарушава само от звука на църковните камбани и почукването на щеките ни.
Планинарството и алпинизма тук са с вековни традиции и планинарската култура е дълбоко внедрена в местните обичай и начин на живот.

Дните на нашата приключенска обиколка в Доломитите ще бъдат изпълнени от сюрреалистични планински пейзажи, внушителни скални отвеси, пронизващи небето канари, дълбоки проломи и прелестни гори!
Пригответе много място за снимки, защото ни предстои да видим с очите си едни от най-внушителните гледки на нашата планета!

ПРОГРАМА

Това няма да е стандартното описание, което сте свикнали да виждате и четете в програмите ни.
Причините са няколко и първата от тях е, че тази програма е резултат на дългогодишния ни опит в Доломитите, който започва с първото ни посещение през 2010 година и бихме желали да запазим нейната автентичност.
Някои от локациите, които ще посетим по време на престоя ни са изключително красиви и доста непопулярни и ние бихме искали да си останат такива.

Официалната програма ще бъде изпратена след записване по мейл на всеки участник в трекинга, заедно с другото поетапно инфо и детайли относно пътуването.
Програмата е достъпна по всяко време и за всеки притежател на Wild Card.

Тук ще откриете общите положения и логистика на програмата, както и някои от хайлайтите на това епично пътуване!