ВРЪХ ДЖАНО И КРЕМЕНСКИТЕ ЕЗЕРА – ЕДНОДНЕВНО В ЛЯТНАТА ПРЕГРЪДКА НА МАГИЧНИЯ ПИРИН

11 Август

Сгушен в топлата прегръдка на Кременския циркус, връх Джано удивлява с мащабите и красотата си.

Отразяващ се във водите на няколкото езера, положени в пазвата му, той вдъхва усещане за спокойствие и смирение.

Една истинска еднодневна класика, която ще ни разкрие високите красоти на Национален парк Пирин по един от най-добрите начини!

Ще се движим по диви пътеки и долини, прекосяващи масивните скални отвеси на могъщи върхове, където погледите ни ще са захласнати във всички посоки.

Ще се слеем с езерните отражения на едни от най-панорамните върхове в района, за да се изкачим заслужено до завидните 2668м на Джано, където хоризонта ще се разгърне в ръцете ни и ще отвори сърцата ни!

И всичко това само в рамките на един ден!

Програмата е подходяща за средно напреднали и хора в много добра физическа форма!

Програма:

Срещата ни ще бъде в 8.30 на х.Гоце Делчев, като до там ще стигнем с личен или споделен транспорт.

Мятаме се на лифта и неусетно вече сме на х. Безбог, където след бързо кафе или чай поемаме към днешното планинско приключение. Посоката ни дава началото на много и различни видове маршрути, но след съвсем кратко ще се отклоним от познатите пътеки, за да навлезем в дивото царство на необятния Пирин. Веднъж достигнали емблематичното Попово езеро над нас, отразяващите се могъщи осанки на заобикалящите го върхове ще ни припомнят колко малки сме по размер в обятията на планината. Джангал, Момин двор,  Кралев двор, Джано и Сиврия – гранитен амфитеатър, на чиято сцена ще сме главните актьори. Продължаваме за още около час и стъпваме на връхната точка, където ни очаква панорама, пълнеща и душите и сърцата ни! Нямаме време за губене, тъй като пътят ни на обратно вещае още по-големи красоти и нямаме търпение за тях!

Спускаме се по кръгов маршрут през удивителния Кременски циркус, където ще обходим част от едни от най-красивите пирински езера. Тук ще спрем за обяд и ще съзерцаваме великолепието на заобикалящите ни пейзажи в идилия и планинско спокойствие.

Постепенно се връщаме по дивата пътека на долината към хижа Безбог и лифта, където ще кажем довиждане на тази макар и кратка, но незабравима пиринска приказка.

 • Изкачване

  700м

 • Спускане

  700м

 • Разстояние

  Общо 12км

 • Време

  6-7ч

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 95лв
Цена за записване след 05 август – 105лв

Цената включва: Лицензиран планински водач и планинска застраховка за деня на прехода

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, транспорт, билет за лифт и всичко неизброено като включено.

За повече инфо:

0888 889 785
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!