ДАУТОВ ВРЪХ И ДАУТОВО ЕЗЕРО – ШЕМЕТНИТЕ ЦВЕТОВЕ И ПАНОРАМИ НА ПИРИНСКАТА АЛПИЙСКА ПРОЛЕТ

01-02 Юни

В края на месец юни, малко след Еньовден и лятното слънцестоене, високите поляни на Пирин представляват една истинска развихрила се фантазия от диви цветя и минзухари.

А ние ще им се любуваме по пътя си към един по-рядко посещаван, но изключително красив връх – Даутов!

И макар по това време на годината температурите в алпийската планина да не са още летни, дните са най-дълги, а гледките изключително красиви.

Опитния водач ще ни изведе по безопасен и красив маршрут до панорамния връх Даутов, откъдето ще станем свидетели на шеметни алпийски панорами.

Преоткрийте този див дял на Пирин с вълнуващо и цветно пътешествие в сърцето на Пиринската пролет!

Програмата е подходяща за хора в много добра физическа форма!

ДЕН 1: Пристигане – Погледец

Отпътуване от София в 07:30ч и пристигане в района. Следва кратък и прохладен преход до х. Яворов по долината на Суходолска река. Пристигаме в една от най-хубавите хижи в България. Там ще се настаним, нахраним и следобедно ще се разходим до подножието на връх Погледец, от където ще се насладим на дивни панорами към Резерват Баюви дупки, Средоноса, Мраморното било и Разложка котловина.
Прибираме се в хижата, вечеряме и обсъждаме маршрута за утрешния ден. Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижа Яворов.

 • Изкачване

  560м.

 • Спускане

  200м

 • Разстояние

  8км.

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

  Хижа Яворов

 • Включена храна

Ден 2: Даутов връх

Ставаме рано и закусваме.
Водачът повежда по красиви горски участъци, които не след дълго отстъпват на познатите ни и характерни за Пирин алпийски пейзажи и поляни с минзухари. Особено време ще отделим на пълното и феноменално красиво Даутово езеро, сгушено в пазвите на върха!
Ето, че след още малко усилия стъпваме на най-високата точка на Даутов – на където и да се обърнем ни заобикалят шеметните Пирински и Рилски катедрали, тук-таме все още окичени с по някоя преспа сняг! Освен тях, долу в низините като на длан се е пръснало ранното лято със своите идилични природни картини. Снимаме дълго, радваме се и попиваме колкото може повече от тази прелест. След всичко това, започваме слизане обратно към хижата, където ще се отбием за заслужена вкусна супа и чаша студена бира. Продължаваме спускането обратно към цивилизацията и лятото, а оттам и обратно към родните места. Отпътуване и край на програмата …

 • Изкачване

  850м.

 • Спускане

  1400м.

 • Разстояние

  14км.

 • Време

  8ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

Цена: 165лв.
Цена за записване след 28 май: 185лв

Цената включва: лицензиран планински водач, нощувка и закуска в х. Яворов и планинска застраховка за периода на екскурзията;
Цената не включва: останалото изхранване, транспорт всичко неизброено като включено;

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и според метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!