ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА INTO THE WILD ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУС

Скъпи приятели, участници в програмите на Туроператор IntoTheWild,

Много е вероятно да сте малко изморени от темата за COVID-19, но като отговорен туроператор, действащ на 5 континента, се чувстваме длъжни да изразим мнението на екипа и да хвърлим светлина върху планираните от нас пътувания през следващите няколко месеца.

Като, че ли най-после сънародниците ни започнаха да разбират, че завишената употреба на спиртни напитки няма да подобри нещата кой знае колко и вече започнаха да обръщат нужното внимание на проблема. Факта, че няколко доста по-способни на борба с подобна криза държави, буквално „затвориха“, също подейства отрезвително на „експертите“ по домашно лечение.

Без изобщо да се опитваме да създаваме паника (дори напротив), бихме искали да споделим виждането на екипа ни относно създалата се ситуация.

Вярваме, че програмите и пътуванията, които организираме са източник на позитивни емоции и са своеобразно бягство от „вирусите“ на обществото и големите градове в буквален и преносен смисъл. Убедени сме, че също така, те са източник на физическо и психическо здраве.
Но в никакъв случай според нас Коронавирус не бива да бъде подценяван, особено в държава, в която вирусът сега навлиза и адекватните мерки може да се забавят.

В никакъв случай нямаме намерение да прекъсваме дейността си, но възнамеряваме да се отнесем максимално сериозно към ситуацията, тъй като според нас тя е достатъчно сериозна и не искаме по никакъв начин едно пътуване да стане катализатор на рискове за Вашето здраве и здравето на екипа ни.

Част от мерките, които ще предприемем, докато нещата се нормализират, са:

 1. Всеки участник в пътувания, организирани от Туроператор Инто дъ Уайлд ООД, задължително ще декларира, че се намира в отлично здравословно състояние, не е пътувал скоро в страните с най-големи огнища на COVID-19, няма грипни симптоми и не е контактувал с хора с такива симптоми в последните две седмици.
 2. Лична отговорност – неприятно е постоянно някой да Ви казва да си миете ръцете, но молим не се сърдете на водачите ни – те ще бъдат инструктирани да го правят. Носете със себе си почистващи и дезинфектиращи материали – възможно най-леките, ефикасни и компактни разбира се.
 3. В случай, че водачът прецени, че все пак при някой от участниците са налице грипни симптоми като, хрема, кашлица, отпадналост и други, той ще има пълното прави да прекрати участието Ви в програмата! Риска за здравето на останалите участници и техните близки, би бил прекалено голям.
 4. Всички водачи ще бъдат в отлично здравословно състояние, а тези от нас посетили страни с огнище на вируса ще бъдат в инкубационен период от един месец.
 5. Намаляване големината на групите – по-малки и компактни групи – по-малък шанс за разпространение на вируси.
 6. Ще избягваме маршрути, туристически обекти и места за настаняване с традиционно големи струпвания на хора, за целта ще бъдат въведени промени в някои програми! В случай, че сте записани за програма, която подлежи на такива промени, ще получите мейл с нужната информация.
 7. Ще въведем повече еднодневни програми – по този начин ще намалим престоя си из хижи, хотели и други места, посещавани от най-различни хора.
 8. Ще окуражаваме повече участници да пътуват със собствен транспорт, с цел да се намали престоя ни в масово използваните бусове на превозвачи.
 9. В случай, че участник в пътуване се почувства неразположен в седмицата преди събитието, ще възстановим пълните суми по резервацията.
 10. Ограничаване на близките контакти – за нас е изключителна радост, че много от Вас вече сте близки приятели и посещавате наши събития заедно, както и че поддържате приятелски отношения с водачите ни, но ще трябва да ограничим малко мечешките прегръдки и сърдечните ръкостискания. Разбира се това се прави единствено и само за доброто на Вас и близките Ви!
 11. В случай, че нещата в България допълнително се усложнят, ще отменим програми по наша преценка и ще възстановим сумите по резервациите Ви.
 12. Някои от планираните пътувания в чужбина със сигурност няма да се състоят, но има и такива, които са достатъчно далече във времето – ще следим и ще се надяваме нещата да отиват само и единствено към по-добро!

Много е вероятно тези мерки да се сторят много крайни на някои от Вас, но като планински водачи, ние не можем да си позволим компромиси, както с обстановката в планината по време на изкачване или преход, така и с нещо което накара цели държави, индустрии, бизнеси и някои от най-развитите зимни туристически дестинации да затворят.
Извиняваме се, но тези неща ще се правят единствено и само за Ваше добро и доброто на близките Ви!

Искрено вярваме, че всички ние заедно ще се справим и с тази ситуация, но според нас е необходимо да се отнесем към нея с нужното търпение, внимание и разумни действия.

Очакваме с нетърпение нещата да се нормализират, а до тогава би било страхотно ако си подаряваме повече спокойствие, слънце, чист въздух и време с любимите ни хора сред природата … 🙂

С уважение,

Екипът на IntoTheWild BG