ЕДНОДНЕВНО НА ВРЪХ ГОЛЯМА МАЛЬОВИЦА

13 Март

„…Крепост, издигната до облаците, със своенравно изкроени гранитни бастиони… замръзнали в ефира подир последните трусове и конвулсии на мирозданието..“

С тези думи Иван Вазов е дал страхотно поетично определение за Рила. Гранитните и гиганти наистина се издигат до облаците, а изваяните от ледниците циркуси и езерата в тях са олицетворение на красотата на майката природа, особено по изгрев или залез слънце!
Каним Ви на еднодневно зимно пътешествие из любимата на всички ни Мальовишка долина, по време на който ще напълним очите си с гледки към емблематични Рилски върхове и циркуси през зимата, когато всичко е затрупано с бял и пухкав сняг!
Изключително красиво изкачване, подходящо за напреднали планинари и за начинаещи в много добра физическа форма!

ПРОГРАМА

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 06:30ч. Пристигаме на ЦПШ след което се отправяме към хижа Мальовица! Там ще ни посрещнат с топъл чай и ще може да отпочинем преди да потеглим към върха. През целия ден ще се любуваме и възхищаваме на красотите на люлката на българския алпинизъм – Мальовишка долина! Епични скални крепости, изваяни от ледниците форми и спиращи дъха алпийски пейзажи ще ни заобикалят на където и да се обърнем! Ще се изкачим към Еленино езеро, след което ще се насочим към класическия маршрут за изкачване на върха и ще успеем да надникнем в Злите потоци, а в хубаво време ще зърнем и стените на Рилският манастир. Не след дълго сме на върха, където ни очаква емблематичната и главозамайваща гледка към зимните прелести на Рила планина! Тук ще се почерпим с коледни лакомства, подобаващо количество топъл чай и разбира се подобаващо време за снимки, след което започваме спускането обратно към хижата.
Почивка за кратко хапване и чаша чай на хижа Мальовица, след което спускане към ЦПШ и отпътуване към София – край на програмата. Прогнозно пристигане в София – около 19:00ч.

 • Изкачване

  1000м

 • Спускане

  1000м

 • Разстояние

  14км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки, транспорт София – ЦПШ – София и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване.

*Всички цени на този сайт са с ДДС!