ПРАЗНИЧЕН ИЗГРЕВ ОТ ЧЕРНИ ВРЪХ, СКОПАРНИКА, КАРАЧАИР И КУПЕНИТЕ!

3 Март

По време на може би най-яркият ни Национален празник, традиционно ще се отправим на празнично планинско пътешествие, за да се разтъпчем и подишаме от онзи любим високопланински въздух, без който не можем.

А и за да отпразнуваме 3ти Март с красив преход и вълнуващо приключение в зимната приказка на планината, за да се порадваме на високите смърчове и ели, затрупани от дебели пластове пухкав сняг!

Тази година ще си устроим едно незабравимо и много красиво такова приключение, което ще ни отведе по някои от най-високите върхове и непопулярни места на Витоша!
Ще изгледаме спиращ дъха изгрев от първенеца Черни връх, след което последователно ще преминем по най-високото Витошко било и върховете Скопарника, Карачаир, Купена, Ярловски купен и Сиврикая – всички високи над 2100м!

Ще избягаме от мръсния въздух и вирусите на града и ще хвърлим орлов поглед към огромна порция от Софийско поле, долината даваща начало на река Струма, Западна Стара планина, Верила, Люлин, Краището, Плана, Лозенска планина и величествените върхове на Рила!

Подарете си незабравим празничен преход и преоткрийте зимната планинска красота на Витоша с това авторско еднодневно пътешествие!

ПРОГРАМА

Стартираме по тъмно и пристигаме на х. Алеко в ранни зори. Там ще обуем снегоходките и ще запалим челниците, след което се отправяме на кратко изкачване за да достигнем кота 2290м и първенеца на Витоша – Черни връх, малко преди първите лъчи на слънцето. Очаква ни шеметен зимен изгрев и истински спектакъл от светлини и цветове! Но това е само началото на един пълноценен зимен ден в планината, който ние ще превърнем в един истински Коледен празник! След като се подкрепим с топъл чай, продължаваме напред по най-високите части на планината и последователно ще преминем през върховете Скопарника, Карачаир, Купена и за финал Ярловски Купен и Сиврикая! Очакват ни страхотни гледки, много чист въздух и красоти! За финал ще направим подобаваща почивка и чуден Коледен пикник със страхотните сутрешни зимни гледки, които се откриват от върховата кота на Ярловския Купен! След тази одисея от върхове и панорами, ще се спуснем към заслон Синята стрела и от там през красиви гори чак до село Железница, където ще приключи програмата ни.
Прибираме се доволни и заредени с положителни емоции обратно в София, спомняйки си с усмивка за преживяното и видяните красоти …

 

 • Изкачване

  500м

 • Спускане

  1200м

 • Разстояние

  14км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма, наем на снегоходки и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване.

*Всички цени на този сайт са с ДДС!