СЪС СНЕГОХОДКИ ИЗ ЧЕРНАТИЦА – ЧУДНИ МОСТОВЕ, ВЪРХОВЕТЕ МАЛЪК ПЕРСЕНК И ЦИРИКОВА ЧЕРКВА

10-11 Февруари

Какво ще кажете за зимен уикенд в един от най-посещаваните Родопски райони  – рида Чернатица?
Там където е толкова шумно и пълно през лятото, едва малцина минават през приказните красоти на зимата.

Ние ще Ви покажем тези красоти в един незабравим уикенд за начинаещи със снегоходки.
Този преход е прекрасен избор за начинаещите зимни планинари!

Със сигурност един от най-добрите начини да се усети Родопската зимна приказка, нашите серии турове със снегоходки ще Ви отведат в нереално тихите снежни кътчета на най-обширната планина в България.

Идеално зимно занимание, както за опитни, така и за изцяло начинаещи планинари, позволяващо напълно да се насладите на приказните гледки, характерни за сезона и планината!

Никога не сте ходили със снегоходки?
Не се притеснявайте, новите снегоходки са леки, удобни, нагласят се лесно и са много стабилни в снега, за да може дори начинаещите да се насладят на преходите в сняг.

Ако можете да ходите, значи можете и да ходите със снегоходки, което ги прави идеални за преоткриване на зимната планина!

Ден 1:

Отпътуване от София с организиран транспорт в 07:30 от Стадион Васил Левски. Пристигане на Чудни мостове и настаняване в къщата за гости. Обяд на свободна консумация, след който най-после ни предстои да обуем снегоходките! Денивелацията през този ден ще бъде много малка, ще ходим по почти хоризонтален път към откритата местност Слънчеви поляни, която ще ни отведе на леко изкачване на легендарния вр. Цирикова черква! Върха ще ни разкрие чудесна панорама на Юг, чак до Пампорово, а водача ще разкрие легендите свързани с него. След като поснимаме и пием по чаша чай на върха ще се спуснем и ще се върнем обратно към хижата за заслужена почивка. Вечеря на свободна консумация и нощувка в уютната и традиционна къща за гости Забърдо, където гостоприемните домакини ще ни посрещнат с шеметни родопски специалитети.

 • Изкачване

  150м.

 • Спускане

  100м.

 • Разстояние

  6км.

 • Време

  3.30ч.

 • Настаняване

  Къща за гости Забърдо

 • Включена храна

Ден 2:

След подобаваща закуска ще напълним термосите с топъл чай и ще се отправим към нови снежни приключения! Ще се потопим в затрупаните със сняг вековни гори на масива Персенк!  Ще се изкачим до легендарния проход Мезаргидик откъдето ще започнем изкачване на вр. Малък Персенк – по-нисък от големия си брат Голям Персенк, но много по-панорамен. Ще се дивим на прелестната зимна премяна на Родопа планина и тишината на вековните иглолистни гори през целия ден! След всичко това се връщаме се обратно към хижата, откъдето бусчето ще ни поеме обратно към родните места, но не и преди да обядваме на проверено място с вкусни Родопски специалитети!  Край на програмата.

 • Изкачване

  570м.

 • Спускане

  570м.

 • Разстояние

  5км.

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 215 лв.
Цена за записвания след 05 Февруари: 235 лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки, нощувка и обилна домашна закуска в традиционна къща за гости, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
* Ако разполагате със собствени снегоходки те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
* Бусчето може да вземе хора от всички населени места по пътя София – Пловдив – Асеновград!
* Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
* Програмата е осъществима и за под 7 участника, но с личен транспорт в комбинация с други участници!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447