ЕДНОДНЕВЕН БОТАНИЧЕСКИ ТУР ИЗ ЦВЕТНИЯ ОАЗИС НА ЧЕПЪН ПЛАНИНА

08 Май

В началото на пролетта, Чепън планина представлява един малък оазис от цветове и живот.
Тази относително малка по размери планина, е характерна с шеметния брой диви цветя, които растат тук, някои от тях изключително редки и ендемични за Балканите и дори за България!

Огромна част от тях цъфтят именно в средата на месец Април и ние ще видим с очите си и ще документираме тази истинска феерия от биоразнообразие в компанията на опитен ботанически и планински водач!

Като добавим към това и идиличните гледки към Витоша, Рила, Стара планина и околията, мястото е наистина много специално и изключително красиво, именно през пролетта!

Скочете смело в това невероятно и цветно приключение, благодарение на което ще преоткриете фантастичната флора и фауна на нашата родина!

ПРОГРАМА

Пристигаме в района в 9:00ч сутринта. След кратък инструктаж, вадим фотоапаратите и се гмурваме в пътеките на Чепън, където с помощта на опитния водач – Лиляна Василева, ще издирваме дълъг списък с редки и значими растителни видове, както и други чудеса на растителния и животински свят. Благодарение на нея ще научим много за всички тях!
Някои от конкретните видове, които ще търсим са Теснолистен Божур, Дребна Перуника, Сръбско Звънче, Пролетен Горицвет, Урумово Лале, както и няколко вида диви Орхидеи.

Освен фантастичното разнообразие от диви цветя и билки, ще се покатерим и на най-високата точка Петровски кръст, за да се порадваме на пролетните гледки наоколо.
Следобед ще се спуснем обратно към колите, минавайки през още интересни местообитания.
След всичко това можем да се отбием за вкусна супа на проверено място и чак тогава ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.

ЦЕНА: 55лв

      

Минимален брой участници: 7
Цената включва: 
лицензиран планински водач – ботаник и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
транспорт, храна и други разходи от личен характер

Водач – Лиляна Василева

  • Магистър по ботаника и лечебни растения.
  • Един от основателите и лекторите на Хоби курс Билкарство.
  • Дипломиран планински водач от 2009 г.
  • Придружител на групи с интерес към естествената история на България, природното й и културно-историческо наследство.
  • Понастоящем докторант по екология към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българска академия на науките.


За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447


*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: