ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ГОРДИЯТ ПЪРВЕНЕЦ НА СТАРА ПЛАНИНА – ВРЪХ БОТЕВ

02-03 Март

Каним Ви на зимно изкачване на един горд връх, на връх най-гордия български празник – 3ти Март!
Ще се покатерим по огромната снага на връх Ботев, където ще посрещнем зимен изгрев и ще почувстваме истинският дух на Балкана!

Ще се изкачим от Север към заслон Ботев, от където рано сутринта ще се изкачим на първенеца на Стара планина – гордия връх Ботев, от където ще наблюдаваме един незабравим природен спектакъл!

Едно вълнуващо и празнично приключение за подготвени планинари, както и за тези от вас които са в много добра физическа форма и са готови за предизвикателства в зимната планина!

Ден 1: Пристигане и изкачване до заслон Ботев

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Трансфер до Априлци (около 3ч.), от където ще се изкачим вече пеша до хижа Плевен, където може да се обядва на свободна консумация. Следобед ще започнем нашето изкачване по титаничната снага на връх Ботев – гордия първенец на Балкана! За изкачването ще ни бъдат нужни алпийски котки. Следобед пристигане и настаняване на заслон Ботев  – привечер по желание на групата може да се разходим да поснимаме залеза. Вечеря на свободна консумация и нощувка на заслона.

 • Изкачване

  1050м.

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  4км.

 • Време

  6ч.

 • Настаняване

  Заслон

 • Включена храна

Ден 2: Изгрев на Връх Ботев

Рано рано по тъмно ще станем след което ще обуем снегоходките и ще започнем изкачването към върха. Ще оставим ненужен багаж в заслона за да се движим бързо и леко! Не след дълго ще излезем на купола на Ботев, който ще започне да ни разкрива красотите си! Ще изгледаме изгрева от най-високата точка на Стара планина и ще се дивим на гледки във всички посоки към Гръбнака на България на Изток и Запад, Дунавска равнина на Север, Средна гора и Горнотракийската низина на Юг … Всичко това ще бъде като на длан пред нас! След всичко това ще започнем слизане, като разбира се ще се отбием в заслона за подобаваща закуска и много топъл чай … Слизане обратно към Априлци – край на програмата.

 • Изкачване

  300м.

 • Спускане

  1350м.

 • Разстояние

  5км.

 • Време

  8ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Програмата не е подходяща за начинаещи!

Цена: 185лв.
Цена за записвания след 20 Февруари: 205лв.

Водач:
Георги Бъчваров

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки/котки според условията, нощувка и закуска на заслон Ботев, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Необходимо ниво на физическа и предварителна подготовка: Минимум средно. Очакват ни преходи в зимни условия от около 7ч на ден и големи денивелации. Програмата не е подходяща за начинаещи в зимната планина!

Задължителна лична екипировка:
– раница 30-40 литра
– високи три-сезонни обувки с висок борд или зимни алпийски обувки
– подходящи дрехи – пухенка, полар, зимни панталон и яке с мембрана
– зимна шапка и два чифта ръкавици
– щеки
– котки

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата ни за Наем на Екипировка.

*Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*В зависимост от условията, може да се наложи използването и на снегоходки!
*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447