ПРЕЛЕСТНИТЕ НЕПОЗНАТИ ПЪТЕЧКИ И ВЪРХОВЕ НА БЕЛОГРАДЧИК

16-17 Ноември

В разгара на есенния сезон и ярко зелените цветове ще се отправим към една от най-ярките български забележителности – град Белоградчик!
И въпреки, че Белоградчишките скали са страхотно популярни, в сенките им остават много тайни, които са дори по-интересни и вълнуващи!

А какво да кажем за панорамите, които се откриват от страничните и непознати на автомобилните туристи върхове и пътечки – те ще ви дарят с незабравими спомени и един нов и вдъхновяващ поглед към този вълшебен район!
Освен задължителните за нас върхове и диви маршрути обаче, няма как да пропуснем митичната пещера Магурата с нейните вълнуващи природни дадености и забележителни рисунки от времето на неолита!

Скочете смело в това великолепно двудневно пътешествие, благодарение на което, чрез леки пешеходни преходи и разходки, ще преоткриете някои от скритите чудеса на Северозапада!

ПРОГРАМА

Сигурно вече с нетърпение очаквате да прочетете какви точно ще бъдат маршрутите и върховете, които ще посетим. Само че това няма да бъде стандартното и детайлно описание, каквото сте свикнали да четете в програмите ни.
Някои от местата, които ще посетим са истински диви и ние бихме желали те да си останат такива.

Официалната програма ще бъде изпратена след записване по мейл на всеки участник, заедно с другото поетапно инфо и детайли относно пътуването.

Тук ще откриете общите положения и логистика на програмата, както и някои от хайлайтите на това страхотно двудневно приключение!

Ден 1

Отпътуваме с организран транспорт от стадион Васил Левски в София в 08:00ч. Пристигаме в региона, където веднага след като се освежим, се отправяме на невероятен преход под лъчите на есенното слънце! Опитния водач ни води по обзорен маршрут, който кулминира на връх с шеметна панорама към митичните Белоградчишки скали и прелестите на региона! Дълго ще се радваме и дивим на късната следобедна светлина и ярко оцветените багри на природата, преди да се спуснем към мястото за среща с транспорта.
Следва вкусна вечеря на свободна консумация и нощувка в уютно местно хотелче.

Ден 2 

Закусваме и се товарим на буса. Отправяме се към Магурата – една от най-значимите пещери в нашата родина! Освен дом на редица интересни животни, тук са и някои от най-старите скални рисунки на нашия континент! След като научим тяхната истрория, се отправяме да отдадем почит от близо на местната забележителност – Крепостта Калето при Белоградчишки скали! Тук водача отново има скрити в пазвата си страхотни обходни маршрути и тайни пътечки, които се вият там където никой не подозира, че е възможно. След като обходим най-важните места и научим историята и легендите свързани с това вълнуващо място, ще се отправим към местно ресторантче, където с вкусни гозби ще сложим край на това китно наше приключение – следва отпътуване за София и край на програмата.

 • Изкачване

  200м на ден

 • Спускане

  200м на ден

 • Разстояние

  Общо 16км ходене за двата дни

 • Време

  4 часа на ден

 • Настаняване

  Семеен хотел

 • Включена храна

  Закуска