5 ДНИ ВЪЛНУВАЩ ТРЕКИНГ ИЗ СВЕТА ГОРА И ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ АТОН

29 Май – 02 Юни

За тазгодишното начало на гръцкото лято сме ви подготвили едно много различно и много специално пътешествие, което неминуемо оставя своя отпечатък върху всеки посетител.
Пътешествие из една истински свята и дива земя, която повече от 1000 години е
своеобразен духовен център и хората в нея продължават да съществуват в един съвсем друг отрязък от времето …

Света гора е един див и вълнуващ полуостров в Егейско море, който рязко контрастира с шумотевицата и суетата на околните туристически дестинации.
Криещ в пазвите си страхотни природни дадености и тайните на вековете, връх Атон издига впечатляващо стръмните си склонове до цели 2033м над моретата!

Тук не просто масовият плажен туризъм не е развит и липсват шумните тълпи от туристи – къпането и плажуването са абсолютно забранени.
На територията на Света гора са изградени общо 20 манастира, но смело можем да кажем, че устройството им и това което се случва в тях, няма нищо общо с това, което се случва в манастирите у нас.

Тук в подножието на внушителния връх Атон, все още могат да се намерят истински отшелници, които водят строго аскетичен и непонятен за съвремието начин на живот.
Интернета и телевизията тук нямат никаква власт, а тишината е абсолютен господар.

Освен внушително културно наследство, полуострова притежава и красива и съхранена природа, множество диви и непокътнати кътчета и първокласен трекинг!

И ние ще вземем това, което според нас е най-доброто от Светогорския трекинг, съчетавайки любимите пътечки на опитните водачи, с вълнуващо изкачване и спиращ дъха изгрев от най-високата точка на връх Атон!
Тук е написана и до ден днешен все още се съхранява Историѧ славѣноболгарскаѧ!
Задължително ще посетим някои от традиционните Скити и ще отседнем в два от най-значимите манастири тук – св. Павел и българския Зографски манастир!

Сами виждате, че кулминациите на това пътешествие са много на брой, заради което предвиждаме общо 5-дневна програма – 2 дни път и 3 вълнуващи дни приключения из свещения полуостров!