ИЗКАЧВАНЕ НА ВР. АМБАРИЦА (ЛЕВСКИ) В ПАМЕТ НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

17-18 Февруари

Колко ли може да бъде изписано и казано за тази невероятна и все пак не достатъчно позната личност – Васил Левски? Колко ли му дължим всички ние?

Едно е сигурно, няма българин, който да не носи в себе си страхотното възхищение което той буди към себе си с идеалите и делата си.

Каним Ви на традиционното ни изкачване, проява в памет на Апостола на Българската свобода по случай 150-ата годишнина от неговото обесване, но той не загива там, там той бива обезсмъртен и увековечен, защото за нас той не е мъртъв, и никога няма да бъде.

Преходът и изкачването в негова чест ще бъдат леки и изключително подходящи за хора, които за първи път ще направят стъпки в зимната планина!

Ден 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Заминаване за Сопот и качване с лифта към старата х. Незабравка. Предстои ни лек преход от около 2ч. към х. Добрила, за който ще използваме снегоходки само ако условията го налагат. При всички случаи обаче ще ги носим със нас защото на другия ден ще имаме нужда от тях на 95%. Пристигане на х. Добрила и обяд на свободна консумация. Следобед ще имаме възможност по желание на групата да изкачим близкия вр. Добрила (25мин.) от който се разкрива красива панорама наоколо. Вечеря на свободна консумация и нощувка в уютната и топла хижа Добрила.

 • Изкачване

  150 м.

 • Спускане

  0 м.

 • Разстояние

  2км.

 • Време

  2ч.

 • Настаняване

  хижа Добрила

 • Хранене

Ден 2

След като закусим подобаващо в хижата ще се отправим на изкачването на вр. Амбарица, известен и в миналото като вр. Левски (2166м.). Ще имаме възможност да оставим тежки и ненужни неща в хижата за да се движим леко нагоре. Изкачването е лесно и в зимни условия ще отнеме около 1.45-2.00ч. За него ще използваме снегоходки за да не затъваме в пухкавия сняг, който покрива билото на Стара планина по това време на годината. Ще направим изкачването в чест на Апостола и ще бъдем наградени със страхотните и незабравими зимни гледки, които се разкриват от върха във всички посоки! След това ще започнем нашето спускане обратно към хижата, където ще обядваме и след това ще продължим надолу към лифта който ще ни свали в Сопот. Отпътуване за София – край на програмата.

 • Изкачване

  400 м.

 • Спускане

  500 м.

 • Разстояние

  5.5км.

 • Време

  4ч.

 • Настаняване

 • Хранене

  Закуска

ЦЕНА: 195лв.
Цена за записвания след 13 Февруари: 215лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма, наем на снегоходки за двата дни, нощувка и закуска на х. Добрила и планинска застраховка за периода.

Цената не включва: Останалото изхранване, лифт Сопот, всичко неизброено като включено.

*Минимален брой участници – 7
*Има възможност за настаняване и в хотелската част срещу съответното доплащане, обадете се за налични места!
* В случай, че разполагате със собствени снегоходки, те ще бъдат приспаднати от цената!
*
Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447