ПЕТ-ЗВЕЗДЕН ТРЕКИНГ, ГЛАВОЗАМАЙВАЩИ ПАНОРАМНИ ГЛЕДКИ, БУЙНИ ВОДОПАДИ И КРИСТАЛНИ ЕЗЕРА – ЕДНА СЕДМИЦА С НАЙ-ДОБРОТО ОТ JULISKE ALPE!

12-19 Юли 2025г

Никак няма да преувеличим ако кажем, че Юлийските Алпи са едно от най-завладяващите с красотата си кътчета на Европа.
Омагьосващи – дори опияняващи, е може би най-подходящото определение, което ни идва на ум когато затворим очи и мислено се върнем при тях.

От живописни пасища осеяни с високопланински цветя, до спиращи дъха мраморни върхове устремени към небесата – те са един своеобразен рай за пешеходен туризъм!

Но великолепните панорами не са единственото, което привлича туристи от цял свят – печелят ги и със страхотната чистота и изключително добре подредена инфраструктура, отлично менажираните планински хотели и хижи и съхранената дива природа – по време на преходите ни ще се радваме на близки срещи с величествения Алпийски Козирог, както и сърцатите Мармоти, които гарантирано ни дарят с много усмивки. 🙂

Любимите на мнозина драматични пейзажи на Юлийските Алпи предлагат пет-звездно изживяване за любителите на планинарството и разполагат както с по-леки преходи, така и със сериозно ангажиращи изкачвания на внушителни върхове. 

Гордия първенец Триглав заема централна част и приковава погледа на всеки минувач – това е най-високият връх в Словения, който със своята титанична маса от мраморни скали се издига на хиляди метри над дъното на долината!

Но освен вълнуващото изкачване на личния връх, програмата, която опитните ни водачи са подготвили за вас, ще ви отведе и на пътешествие из спиращите дъха водопади, езера и скрити красоти на Юлийските Алпи, които много често остават в колосалната сянка на масива Триглав!

Програмата е изключително подходяща за тези от вас, които са готови за сериозно ходене, нямат страх от височини и големи денивелации и са в отлична физическа форма!