ВРЪХ МИДЖУР И СУВА ПЛАНИНА – ПЛАНИНАРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В СЪРБИЯ

04- 05 Октомври 2025г

Едно вълнуващо планинарско приключение из съседна Сърбия, по време на което ще навлезем в любимата Стара планина, само че на Сръбска територия и ще се покатерим на граничния с България връх Миджур!
Той е и най-високият връх на територията на Сърбия и от него ще се порадваме на чудни панорами към низините на Ниш, Пирот, Сува планина, Руй и Българския Северозапад!
Кулминацията на екскурзията ни обаче, ще бъде изкачването до връх Трем – най-високата точка на най-красивата Сръбска планина Сува, който ще ни порази с главозамайващите си отвесни карстови стени, пропасти и панорами!
И двете планини впечатляват със своята прекрасна и дива природа, а ние ще имаме възможността да се насладим на променящите се багри на есенната гора!
Местата за тази програма са ограничени!

ДЕН 1 – Midžor

Отпътуване от Национален стадион Васил Левски – София в 06:30. Отправяме се към ГКПП Калотина, след което пристигаме на ски курорт Бабин Зуб, където ще се настаним и освежим. От там започваме с преход из горски пътеки, но скоро ще излезем над гористия пояс и Стара планина ще напомни за себе си с фантастичните си гледки! Не след дълго ще достигнем и първенеца на Сърбия – връх Миджур (2168 м.) и ще се насладим на Старопланински гледки, към не малка част и от двете държави! След обяд се отправяме обратно към курорта за заслужена почивка и дегустация на местните специалитети.

 • Изкачване

  620м

 • Спускане

  620м

 • Разстояние

  8км

 • Време

 • Настаняване

  Планински конак “Голема Река”

 • Включено изхранване