ИРАНСКИЯТ ИСПОЛИН ДАМАВАНД – ПРИКАЗКИ И ЛЕГЕНДИ ОТ ДРЕВНА ПЕРСИЯ И ИЗКАЧВАНЕ НА НАЙ-ВИСОКИЯ АЗИАТСКИ ВУЛКАН

21-28 Септември 2025г

Хиляда и една нощи не са били достатъчни на Шехерезада, за да разкаже всичките си приказки.
Но нашата Персийска приказка ще бъде още по-пъстра, цветна и запомняща се, дори само за тези има няма 8 дни и нощи, които ни очакват по време на това магично приключение в Близкия Изток!

  Със своите 5671 метра и обвит в митове и легенди, спящият великан Дамаванд събужда истинско страхопочитание в местните, в чиято богата история той заема изключително важно място.

През замръзнали водопади и ледници, до все още клокочещия на места кратер, природните стихии се усещат с пълна сила за дръзналите да се отправят към връхната му точка!

Изкачването на тази емблема на иранската митология, която и до днес е едно от най-свещените и важни места в цялата страна, е плавно, леко и е подходящо за хора в добра физическа форма, като това е един от най-добрите варианти за първи 5-хилядник.

Добрата аклиматизационна програма и опитния екип от наши и местни водачи ще позволят и на хора без опит във височинните изкачвания да имат възможност да се докоснат до дома на боговете и природните стихии – връхната точка на могъщия Дамаванд!