ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ВЪРХОВЕ, КАНЬОНИ И МОРЕТА НА БОСНА И ЧЕРНА ГОРА

19-26 Юли 2025г

Каним Ви на незабравимо приключение из някои от планинските перли на Балканския полуостров – Националните паркове Сутиеска и Дурмитор!

Спиращи дъха планински панорами, внушителни върхове, пъстри пасища, кристално чисти ледникови езера, вековни Черно-борови гори и главозамайващи каньони доминират над пейзажите на тези уникални планини!

Водите на река Тара се спускат стремглаво и така в продължение на хиляди години са образували най-големият каньон в Европа, който е на второ място в света и отстъпва по мащаб единствено на Гранд каньон в Колорадо.

А за капак на всички тези планински приключения, ще отделим подобаващо време и на митичния Котор и неговия великолепен залив, заобиколен от шеметни планини!

И двете Балкански държави имат внушително историческо минало, заради което ще обърнем внимание и на най-значимите културни забележителности по пътя, които са много на брой и са изключително интересни.

Така че стягайте багажите, защото ни очакват вълнуващи приключения и спиращи дъха мигове из това, което според нас е най-доброто от Босна и Черна гора!

Програмата е подходяща за хора в много добра физическа форма, известен опит в пешеходните преходи и без страх от височини!

Ден 1 – Отпътуване

Отпътуване в 06:00ч. от Националния стадион Васил Левски в София. Отправяме се към живописната Босна, където ще се настаним в китно селце в подножието на национален парк Сутиеска. Отпочиваме заслужено и се освежаваме от дългия път, след което излизаме за разходка с изглед към страхотната планина! Ще вечеряме на проверено място след което ще легнем рано за да възстановим за утрешния ден. Нощувка.