7 ДНИ ИЗ ДОЛОМИТИТЕ – СЪЩИНСКИЯТ ПЛАНИНАРСКИ РАЙ!

06- 13 Септември 2025г

Никак няма да бъде лесно да се опишат Доломитите, без да се използват суперлативи.
И дори когато сте там в една от най-красивите планински вериги в Европа, ще ви отнеме няколко дни, за да повярвате, че наистина съществуват такива перфектни планински пейзажи!

Доминирани от 18 величествени върха, разнообразният релеф на планината се състои от над 350 000 декара назъбени върхове и епични долини, изкопани от движението на древни ледници!

Пъстрите високопланински пасища, осеяни с живописни алпийски селца, се издигат нежно до основата на масивни скални монолити от Доломит, високи стотици метри …

 

И въпреки, че са страхотно посещавана и известна дестинация, тишината и спокойствието в Доломитите се нарушава само от звука на църковните камбани и почукването на щеките ни.
Планинарството и алпинизма тук са с вековни традиции и планинарската култура е дълбоко внедрена в местните обичаи и начин на живот.

Дните на нашата приключенска обиколка в Доломитите ще бъдат изпълнени от сюрреалистични планински пейзажи, внушителни скални отвеси, пронизващи небето канари, дълбоки проломи и прелестни гори!

Пригответе много място за снимки, защото ни предстои да видим с очите си едни от най-внушителните гледки на нашата планета!