ДЕТСКА ШКОЛА ПО ЗИМНО ПЛАНИНАРСТВО

Планините са едно изключително въздействащо място, което влияе по невероятен начин на всички нас Те не само ни радват с красотата си, но и ни учат, възстановяват, даряват ни с незабравими спомени и ни зареждат. Който от нас е бил на детски лагер, когато е бил дете, едва ли някога ще забрави приключенията, силните емоции и ценните уроци, получени по време на едно такова вълнуващо събитие! В продължение от лятната Детска школа по планинарство на Into The Wild, Ви каним на Зимен лагер с встъпително обучение в законите на потайната зимна планина!

ОСНОВНИ АКЦЕНТИ В ЛАГЕРА

  • обучение в основни умения в зимното планинарство
  • безопасно придвижване в зимната планина
  • класическо ориентиране
  • организиране на зимен преход
  • особености на зимната екипировка и инвентар
  • организиране на зимен лагер
  • авариен зимен бивак – снежна пещера
  • общо опознаване на планинската метеорология
  • общо опознаване обитателите на зимната планина

Малчуганите ще надграждат знанията си и постепенно ще се подготвят за кулминациите на програмата – изкачване на зимен връх!

Програмата е подходяща за деца на възраст между 9 и 13 години.

Изисквания:

Детето трябва да бъде в отлично здравословно състояние, за което задължително трябва да се представи медицинско удостоверение. Родителите задължително попълват и представят декларация за съгласие за участие на детето.

Нужна екипировка. Всяко дете трябва да има лична екипировка като: Раница, подходящи обувки, подходящи дрехи, зимна шапка, най-малко 2 чифта ръкавици, дебели зимни чорапи, защита от слънце, фенерче, санитарни принадлежности.

Логистика. Лагерите се провеждат в живописния регион около гр. Смолян. Пристигането може да стане с личен транспорт или с автобус, като ние ще посрещнем и изпратим детето с кола ако това става по втория вариант. Може да бъде организиран и транспорт от нас при желание от групата. 


ЦЕНА: 165лв.

Цената включва: Двама лицензирани планински водачи, две нощувки в уютна и топла къща за гости (2ки и 3ки стаи със собствен санитарен възел), цялото изхранване за периода, професионална планинска екипировка (лопати, сонди, лавинни уреди, снегоходки, въжета), транспорт в рамките на региона и планинска застраховка за периода на лагера.

Цената не включва: личната екипировка, транспорта до и от региона, лични разходи, всичко неизброено като включено.

За повече инфо:

0878 022 724

info@intothewild.bg

Форма за записване:

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение