Into The Wild е лицензиран туроператор и се занимава с професионално планинско водене, трекинг експедиции и приключенски програми по света и у нас. Нашите лицензирани водачи са прекарали десетилетия преоткривайки безкрайните планински маршрути, върхове, реки и каньони и не само ще Ви водят през тях, но и ще Ви помагат бързо да усвоявате и напредвате в тези моментално пристрастяващи активности.

Основната визия на Into The Wild е отговорно да показва на клиентите си вълнуващи и тайнствени кътчета в планините, спиращи дъха гледки и приключения, и едновременно с това всички да се стремим към съхранена и чиста природа. От живописни скални върхове и високопланински поляни, до сюрреалистични и прохладни гори и ждрела, любителите на приключения ще прекарат време снас, което никога няма да забравят!

Можете да се свържете с нас по телефон, e-mail или използвайки формата най-долу:

(+359)8887990753 – Бранислав
(+359)878022724 – Христо

Email: info@intothewild.bg

ВАШИТЕ ВОДАЧИ

Христо Тумбев

Планински водач, Сноуборд инструктор, Фотограф

Собственик и главен водач на Into The Wild, Христо прекарва средно над 250 дни годишно във планината. Работи като планински водач от над 8 години и е водил изкачвания в Швейцарските и Френските Алпи, както и трекинги в Доломитите, Кавказ и Патагонските Анди. Преминал е с клиенти през по-голямата част от класическите маршрути и траверси в родните планини. Той е стажант планински спасител, инструктор по сноуборд, обучава инструктори, бил е треньор на детски сноуборд клубове в Русия и има не-малък стаж по въжени градини, виа-ферати и алпийски тролеи.
Христо познава отлично зимната планина и има спускания със сноуборд от редица върхове в нашите планини, както и класически извън-пистови маршрути в Алпите и Кавказ. Катери спортно, ако няма време за друго, но обожава високите алпийски стени и алпинизма, Freeride и Freestyle сноубординга, Wildlife и пейзажната фотография и дългите пешеходни преходи. Независимо какво прави обаче, най-много обича да е колкото може по-далеч от курортите, шума и тълпите. Родом от Смолян, Ицо обожава да изследва и преоткрива Родопската тайга с приятелите си, да става рано, да ходи извън пътеките и да снима до като се мръкне, а и след това. Живо се интересува от планинарство, бури, снеговалежи и планинска метеорология, мечки и вълци, грабливите птици, свири на китара и любимите му сезони са есента и зимата. Има визия за съхранена природа и мечтае хората да разберат, че планината не е просто ресурс, а жив организъм, който няма цена.

Бранислав Бранков

Планински водач, Екстремен фотограф, Ски и Скайдайвинг Инструктор

Главен водач на Into The Wild. Дните в живота на Брани са изпълнени с планинско бягане, шосейно и крос кънтри колоездене, спортно катерене, алпинизъм, параглайдинг, скайдайвинг, различни форми на ски през зимата и екстремна планинска фотография. С над десет годишен опит в планините на България, в Алпите и в Патагония, той твърдо заема позицията, че с Планината шега не бива и независимо от опита си, човек трябва да се съобразява с всички необходими мерки за безопасност.
Освен водач, Брани е ски учител, а също така и инструктор на дропзоната на Skydive Sofia.
Обожава планината, когато тя е надянала враждебната си премяна и може да те унищожи почти пренебрежително, с едно единствено пърхане на миглите – когато, за да оцелееш горе, се налага напълно да напуснеш комфортната си зона. Това е моментът, когато той се отдава на неговата страст – пейзажната фотография в бурно време! Запечатването и споделянето с хубави хора на именно тези, рядко виждани скъпоценни моменти е това, което му доставя удоволствие от работата!

Михаела Йорданова

Биолог, планински водач

Михаела е биолог, с интерес и опит в областта на ботаниката и лечебните растения. От години работи като природен и планински водач и се радва на всеки приобщен към каузата на природозащитата в България. Най-добре се чувства в планината, извън забързаното градско ежедневие и суета. Това, което я привлича в природата е готова да сподели и с вас – балансът и хармоничното присъствие, уважаващо Живота като Чудо. Предпочита бавния преход, с възможност за наблюдения, вглеждане и фотография на живите обекти, особено на микросвета, който невидимо ни заобикаля.

Георги Божинов

Планински водач, Екскурзовод, Free-ride snowboarder

Георги е пътешественик с богат опит, както в българските планини, така и в перуанските Анди, в непалските Хималаи, в полските Татри и в Амазонската джунгла. Извън професионалната си дейност като планински водач и екскурзовод, той активно се занимава с трекинг, фрийрайд сноуборд, планинско кроскънтри колоездене, бягане и скално катерене. В планините, както и в живота въобще, предпочита алтернативните и неутъпкани пътеки, които имат навика често да ни водят до най-магическите места. За него планинските преходи са метафора за житейският ни път със всичките си тежки изкачвания до най-чудни висини и гледки, както и с още по-тежките слизания обратно във въртележката на градовете.  Георги не се впуска сред природата само заради красивите гледки, но и заради също толкова интригуващата култура на хората, които живеят в суровите условия на високите Хималаи или дълбоките джунгли.  Ключовата дума за него е баланс – той смята, че приятното изкарване сред природата е винаги плод на баланс между авантюризъм и планиране, екстремизъм и предпазливост, и физическа и ментална подготовка.

Симеон Патарозлиев

Планински водач, Пейзажен фотограф

Симеон смята, че когато човек започне да пише за себе си в трето лице, нещо някъде малко се е объркало. “Пътят” определено се явява като главна движеща сила в живота му. В търсене на приключение, нови емоции и цивилизации, интересни места за фотография на дива, недокосната природа, обикаля света бавно, но сигурно. Планината смята за свой дом, място, от което черпи неимоверно вдъхновение, един своеобразен храм на тялото и душата. С опит в почти всички планини на България, Алпите, Доломитите, Исландия, Перуанските Анди, Патагония, Хималаите, смята, че най-трудните върхове са именно тези, които човек преодолява вътре в себе си. Жонглира с топки, бухалки и какво ли още не, но най-вече с хобитата си, до толкова, че понякога мечтае за време, в което просто да не прави съвсем нищо. Обича дългите преходи зиме и лете, кара Freeride сноуборд, катери се до колкото може, а баланса между всичко това търси докато ходи на Highline.

Тони Петков

Skyrunning водач, състезател по планинско бягане и планински ултрамартони

Повече от половината си живот Тони се занимава с бягане, колоездене и планинарство. Има подиуми на много от водещите стартове по планинско бягане, както на къси, така и на дълги дистанции в България. Вече няколко пъти представя България с добри класирания на състезания в Гърция,  Австрия и Италианските Алпи.
Започва с лека атлетика, но бързо открива планинското колоездене и бягане, и веднага се гмурка в дебрите на природата и най-отдалечените и кътчета! Влюбен в планината от дълги години, той обожава да се предвижва в нея по-възможно най-чистия начин. С минимална екипировка, бързо, тихо и незабележимо, без да оставя следа, или да нарушава спокойствието и хармонията на планината. Към този подход го тласка любовта към тишината и спокойствието, чистотата и истинността на всичко случващо се – Свободата да бъдеш.
Тони не покорява планини и върхове, а по-скоро влага старанието си в това да се слее с планината и да отвори сърцето си към всичко, което тя може да предложи, и да посети всички кътчета, до които тя го допусне.

Свържете се с нас!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail