АКАДЕМИЯ ЗА МАЛКИ ПОЛЯРНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ

Вдъхновени от разказите на младата полярна изследователка Надя Янакиева и нейните полярни изследвания по време на експедициите си до българската база на о-в Ливинстън, Антарктида, решихме да обединим опита си и да създадем „Академия за малки полярни изследователи“!

Целта на Академията е да запали любопитството на вашите деца към науката, полярните региони, планината и осъществяването на най-смелите мечти – подобно на тази да имаме своя българска полярна база, на най-отдалечения от нас континент! За да се доближим максимално до естествената полярна среда избрахме да организираме лагер в зимната планина!

Какво сме Ви подготвили?

  • Презентации на различна тематика: животински и растителен свят на Антарктида; първооткриватели и последващо развитие; адаптация на Антарктическия договор за защита на Ледения континент; какви са особеностите на хранене в полярна среда;
  • Среща с настоящи и бъдещи полярни изследователи;
  • Общо опознаване на законите на зимната планина;
  • Как да си направим иглу или снежна пещера, където да се подслоним;
  • Как се придвижваме в снежни условия –  със снегоходки;
  • Каква екипировка се използва и с какво ни е полезна тя;
  • Ще се научим на някои алпийски техники и възли, които се използват при преминаване на сложни теренни участъци и при движение по ледници;
  • Ще си поговорим за структурата на снега, лавините, ледените цепнатини, особеностите на ледниците;
  • Как се правят добри фотографии в екстремна среда;

Това и още много снежни забавления!

Малко повече информация за APECS Bulgaria

Периоди на провеждане:
–  по време на коледната ваканция: 27 – 29 Декември 2017г
–  по време на междусрочната ваканция: 03 – 05 Февруари 2018г.

Участници: Деца на възраст между 8 и 14 год. Минимален брой за провеждане на детския лагер – 8 деца, максимален брой – 20 деца.

Настаняване и място на провеждане : В емблематичната хижа Мальовица и легендарния район около нея.

ИЗИСКВАНИЯ:

Детето трябва да бъде в отлично здравословно състояние, за което задължително трябва да се представи медицинско удостоверение. Родителите задължително попълват и представят декларация за съгласие за участие на детето.

Нужна екипировка. Всяко дете трябва да има лична екипировка като: Раница, подходящи обувки, подходящи дрехи, зимна шапка, поне 2 чифта ръкавици, зимни чорапи, защита от слънце, фенерче,
 

 

 

ЦЕНА:
Един участник: 165лв.
Повече от един участник от семейство: -10%
Цената включва:
лицензирани планински водачи, лекции от полярен изследовател, обучение и материали, специализирано зимно оборудване (въжета, инвентар, лопати, сонди, лавинни уреди), две нощувки, цялото изхранване за периода и планинска застраховка за периода на лагера.
Цената НЕ включва: транспорт до мястото за провеждане на лагера (паркинга на ЦПШ Мальовица), лична екипировка, всичко неизброено като включено.

Молим опоменете във формата за записване за коя смяна искате да участва детето Ви!!!

Форма за записване:

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение