17-19 АВГУСТ – ЯЛОВАРНИКА, КУКЛИТЕ И ЗЪБЪТ

Яловарника е внушителен гранитен връх в Северен Пирин. От където и да го погледнете, характерното му двувършие се откроява измежду развълнуваното море от върхове на гранитния дял на планината. Заедно с неговите съседни побратими върхове Зъбът и Куклите те са последната верига на алпийския Пирин в тази посока. Вертикалните им и силно ерозирали северни склонове бдят над идиличния Беговишки циркус и имат типичен алпийски изглед. Каним Ви на тридневно трекинг приключение в един по-малко познат и по-див дял на Национален парк Пирин, където тишината рядко е нарушавана от друго освен притичването на стадата Диви кози по шеметните скалисти склонове на масива!
Едно незабравимо планинарско изживяване за ценители …. !

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 08:00ч. Пристигане в подножието на маркираната пътека за хижа Беговица, от където ще започне нашия преход. Обядваме и навлизаме в Пирин. Сравнително леко и много красиво изкачване в прелестна гора, единственото което нарушава тишината тук е ромоленето на Крива река, която се вие нагоре към нашата цел. След около 2.30ч. ще бъдем на х. Беговица, където ще се настаним и ще имаме свободно време за почиква, снимки, четене на книжка и други приятни занимания. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

ДЕН 2

Подобаваща закуска ще даде началото на този невероятен трекинг ден! Главната ни цел е високия 2763 метра, тайнствения и всяващ почитание с пропастите си Яловарника, а последователно преди него ще преминем и през останалите два върха от групата – Куклите и Зъбът! Ще навлезем в един по-малко познат и по-див дял на Национален парк Пирин, където тишината рядко е нарушавана от друго освен притичването на стадата Диви кози по шеметните скалисти склонове на масива! Ще се движим по фантастично панорамно било, а планинарските ни сърца ще ликуват от магичните гледки към Демиркапийски дял, Белемето, Башмандренски циркус, Демиркапийска река, Мозговишки и Беговишки рид, масива на Каменица и перлата на този дял – Маненкото езеро! На върха ще отпочинем, ще се подкрепим и след това ще се спуснем по алтернативен, по-нисък, но не по-малко красив маршрут за да завършим подобаващо траверса! Пристигане на хижа Беговица, вечеря, свободно време и нощувка.

ДЕН 3

След вчерашната одисея от гледки и върхове, днес се излежаваме заслужено. Закусваме без да бързаме, събираме раниците и когато сме готови отново се потапяме в Пирин. Преди да започнем нашето слизане към цивилизацията, ще обходим страхотен хоризонтален маршрут, който ще ни разкрие още невероятни магични кътчета, рекички, и обрасли стари гори. Ще се любуваме на гледките и прохладата на горския пояс и ще гребем с пълни шепи от красотите на природата. Програмата ни е изпълнена, но преди да си тръгнем ще посетим един страхотен водопад, който се отличава с целогодишно пълноводие и красота! В ранния следобед ще бъдем вече при бусчето, което ще ни понесе обратно към София, но не и преди да направим един вкусен обяд на проверено място.
Отпътуване – край на програмата

 

ЦЕНА: 165лв
Планински водач: Христо Тумбев
Минимален брой участници: 6 души
Цената включва: лицензиран планински водач, две нощувки и две закуски на х. Беговица, лицензиран транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.
Цената не включва: останалото изхранване, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*