26-28 Октомври

ЕСЕННИ ФОТО ИМПРЕСИИ И НАБЛЮДЕНИЕ НА МЕЧКИ

Една истинска Родопска одисея от цветове и емоции в един много специален и живописен район на Родопа планина! Елате с нас на фото разходка из есенните багри на вълнуващите Триградско и Буйновско ждрело, където по това време на годината нюансите на есента са наистина безброй…
И да, прочели сте правилно! За да подправим приключението с доза адреналин ще направим две наблюдения на истински и диви Родопски Мечки от специално и направено за целта укритие! От укритието могат да се наблюдават и други диви животни като елени, сърни, лисици, белки и др.
Едно фотографско приключение за ценители …. !

ПРОГРАМА

ДЕН 1 – Пристигане

Пристигане в село Ягодина със собствен транспорт, следобед около 16:30 – 17:00. Настаняваме се в уютен семеен хотел, след което се отправяме на 30 минутен офроуд с джип до местността на укритието. Влизаме в укритието и затаяваме дъх. Ще останем там до колкото е необходимо (но максимум до 23:00) за да дадем шанс на възможно най-голям брой животни да преминат пред наблюдателницата ни. Едва ли може с думи да се опише вълнението от това да има истинска дива кафява Мечка само на метри от нас …! Укритието разбира се е напълно обезопасено и ще имаме местен гид. След това ще се спуснем обратно в Ягодина, където ще вечеряме и ще прекараме нощта. Вечеря на свободна консумация и нощувка в хотела.

ДЕН 2: Есенни фото разходки и второ наблюдение

Ставаме рано и се отправяме към близките до Ягодина върхари за есенен изгрев, като по това време на годината е много вероятно и да имаме инверсия – ниска облачност! След като поснимаме ще се върнем в къщата за подобаваща закуска и почивка. През деня ще обиколим района, където се намират някои от най-драматичните форми на релефа в Родопа планина – Триградско и Буйновско ждрело! Тези тесни каньони ще ви поразят с цветовете и мащабите на скалните си образувания и страхотно красивия си изглед! Ще обядваме на проверено място и ще се дивим на гледките около нас. А в късния следобед отново ще се подготвим и ще се отправим към укритието за наблюдение на Мечки и други диви животни, за втора порция незабравими емоции от срещите ни с потайните представители на дивия свят! Вечеря на свободна консумация и нощувка в същото хотелче.

ДЕН 3

Отново при подходящи условия можем да станем рано за да заснемем пореден изгрев. Можем и да отпочинем ако сме поизморени от натоварените два дни. Обилна закуска и следобед отпътуване за селата Гела и Широка лъка, където ще прекараме няколко часа в снимане на пасторални есенни пейзажи, стари къщи, църкви и други Родопски красоти. Следобяд ще отпътуваме за родните места, но не и преди да посетим проверен ресторант със смайващо вкусни Родопски специалитети и домашни млечни продукти! Отпътуване – край на програмата.

 

ЦЕНА: 225лв

Период: 26 – 28 Октомври
Група максимум 6 човека!

Цената включва: лицензиран планински водач, две нощувки и две обилни, домашно приготвени закуски в уютен семеен хотел, две посещения за наблюдение на диви животни в специализирано укритие, местен водач и планинска застраховка за периода на екскурзията.
Цената не включва: останалото изхранване, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

Пристигането в региона става със собствен транспорт!
Групата е малка – максимум 6 човека!
За повече инфо: 0878 022 724

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*