05 – 06 Септември

Нощно изкачване на връх Вихрен – първенецът сред мраморните гиганти

Възползвайки се от празника на Обединението и от пълната луна, ви каним на един незабравим преход в нощен Пирин!
Заедно ще изкачим най-високият пирински връх по пълнолуние и ще се радваме на уникалната атмосфера, създадена от тишината и спокойствието на нощната планина!
Ще бъдем наистина насаме с планината, а единствените звуци около нас ще бъдат собствените ни стъпки, прокрадващи се смело към първенеца на мраморното било!

ПРОГРАМА

Ден 1

Сборен пункт – БИЛЛА ЛЮЛИН, 1830ч и отпътуване за Банско и х. Вихрен.
Пристигайки на хижата ще се настаним, ще приготвим раниците си и ще отпочинем, за да се приготвим за своя нощен щурм към върха!

Ден 2

Предстои ни атаката към върха! Тя ще започне с ранен старт в 04;00ч и изкачване по класическата пътека от х. Вихрен до Кабата. Обстановката около нас ще бъде една тиха приказка, огрявана от пълната луна и озвучавана единствено от дъха ни!
Много вероятно е дори да изненадаме по пътя стадото кози, обитаващо района на върха и планината да ни дари и с тяхната близост!
След около 2:30-3ч изкачване ще се озовем на мраморния първенец – Вихрен – където ще посрещнем изгрева и ще се наслаждаваме на плавния преход от нощта в планината към един нов ден, изпълнен с приключения и невероятни пейзажи!
Слизането си обратно към хижата ще направим през Хвойнати връх и Муратово езеро, а след това ще отдадем почит и на красивата пирамида на Муратов връх, изкачвайки го по класическия маршрут от Бъндеришка порта.
От пърха ще видим една от най-впечатляващите панорами в Пирин планина, разкриваща целия Бъндеришки циркус, Спано Поле, Синаница, Георгийските езера…и това е само една малка част от чудесата, които ще зърнем!
След почивка за хапване и снимки на върха, ще се насочим обратно към х. Вихрен и ще започнем своя път към вкъщи, но по пътя няма да пропуснем да заредим с вкусни гозби от специално избрано място!

ЦЕНА: 97лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка на х. Вихрен, трансфер от София – х. Бъндерица – София,  планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: храна, напитки, лични разходи, всичко неизброено като включено.

ЗАПИСВАНЕ:

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение