СЪС СНЕГОХОДКИ ИЗ ЧЕРНАТИЦА – ЧУДНИ МОСТОВЕ, ВЪРХОВЕТЕ МАЛЪК ПЕРСЕНК И ЦИРИКОВА ЧЕРКВА

Какво ще кажете за зимен уикенд в един от най-посещаваните Родопски райони  – рида Чернатица?
Там където е толкова шумно и пълно през лятото, едва малцина минават през приказните красоти на зимата!
Ние ще Ви покажем тези красоти в един незабравим уикенд за начинаещи със снегоходки!
Този преход е прекрасен избор за начинаещите зимни планинари!

Със сигурност един от най-добрите начини да се усети Родопската зимна приказка, нашите серии турове със снегоходки ще Ви отведат в нереално тихите снежни кътчета на най-обширната планина в България! Идеално зимно занимание, както за опитни, така и за изцяло начинаещи планинари, позволяващо напълно да се насладите на приказните гледки, характерни за сезона и планината!

Никога не сте ходили със снегоходки?
Не се притеснявайте, новите снегоходки са леки, удобни, нагласят се лесно и са много стабилни в снега, за да може дори начинаещите да се насладят на преходите в сняг.Ако можете да ходите, значи можете и да ходите със снегоходки, което ги прави идеални за преоткриване на зимната планина!

ПРОГРАМА

Ден 1:

Отпътуване от София с организиран транспорт в 07:30 от Стадион Васил Левски. Пристигане на Чудни мостове и настаняване на хижата. Обяд на свободна консумация, след който най-после ни предстои да се потопим в затрупаните със сняг вековни гори на масива Персенк!  Ще се изкачим до легендарния проход Мезаргидик откъдето ще започнем изкачване на вр. Малък Персенк – по-нисък от големия си брат Голям Персенк, но много по-панорамен. Връщаме се обратно в хижата за заслужена почивка. Вечеря на свободна консумация и нощувка на х. Скални мостове.

Ден 2:

След подобаваща закуска ще напълним термосите с топъл чай и ще се отправим към нови снежни приключения! Денивелацията през този ден ще бъде много малка, ще ходим по почти хоризонтален път към откритата местност Слънчеви поляни, която ще ни отведе на леко изкачване на легендарния вр. Цирикова черква! Върха ще ни разкрие чудесна панорама на Юг, чак до Пампорово, а водача ще разкрие легендите свързани с него. След като поснимаме и пием по чаша чай на върха ще се спуснем и ще се върнем обратно към цивилизацията откъдето бусчето ще ни поеме обратно към родните места – край на програмата

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение

Цена: 120лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки (10лв. на ден), нощувка и закуска на х. Чудни мостове, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Логистика: Пристигането в региона може да стане и с личен или обществен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената! Ако разполагате със собствени снегоходки те също ще бъдат приспаднати от общата цена! Бусчето може да вземе хора от всички населени места по пътя София – Пловдив – Асеновград – Хвойна! Молим опоменете във фомата за записване, какъв вид транспорт предпочитате и разполагате ли със собствени снегоходки!