СКИ И СПЛИТБОРД ТУРИНГ ИЗ ГОЛЯМ ПЕРЕЛИК

15 – 16 Февруари – За начинаещи – ПОТВЪРДЕН!

В средата на Февруари отново ще се отправим към любимия Перелишки масив и по-точно към страхотния район около едноименната хижа, изключително подходящ за първи стъпки в ски и сплитборд туринга и извън пистовото каране!
Акумулираното количество сняг, което традиционно е над 2м по това време на годината в този район, ще ни позволи да се придвижваме и да караме в страхотни условия!
А гледките от върха при слънчев ден са безспорно най-добрите в Родопите и освен, че разкриват огромна част от Родопа планина, достигат чак до Вихрен, Мусала, Ботев и Триглав и ще останат за дълго в спомените ни!
Ще се подслоним в уютна къща за гости, където ще ни подкрепят с крепка домашна Родопска кухня и ще посветим два дни на изключително приятно пантене и каране из красиви места, по които рядко стъпва човешки крак през зимата!
Ще караме на места с около 25° наклон и практически нулева лавинна опасност – много благоприятни за начинаещи в туринга, работа с екипировка и привикване с карането в дълбок сняг!

Ден 1 – Пристигане в района – Първи излет

Пристигане на прохода Превала до 11:30, кратка почивка и обяд, след което лепим коланите и потегляме към Перелик. По пътя ще обсъждаме ефективните начини за правилно придвижване, обръщания, особености на екипировката. Ще се изкачим до хижата за около 1.30ч. където ще направим първи кратки спускания с опознавателна цел, отстраняване на грешки и опознаване на района. Късно следобед спускаме обратно към Превала и се придвижваме до къщата за настаняване. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  500м.

 • Разстояние

  8км.

 • Време

  4.30ч.

 • Настаняване

  Къща за гости

 • Включена храна

Ден 2: Туринг из Голям Перелик

След закуска ще се отправим отново към Превала, ще се приготвим и ще започнем изкачването към Перелик. Преди хижата ще се отклоним към специално връхче в страни от масива. Не след дълго ще излезем от гористия пояс и Родопа ще започне да ни разкрива красотите си! Очаква ни изключително красиво спускане с гледки към необятните Родопи и дори Рила, Пирин и Стара планина! От там ще се отправим към друг масив с много приятен наклон, единични дървета и огромни открити пространства. Ще покараме и на двете места и ще говорим много за правилните избори на линия на изкачване и спускане, правилната комуникация и тактика на спускания, различните видове сняг и това как да ги познаваме и др.
Привечер ще се спуснем до Превала и ще отпътуваме заредени и усмихнати – край на програмата.

 • Изкачване

  900м.

 • Спускане

  900м.

 • Разстояние

  14км.

 • Време

  7ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

Цена: 165лв.

Цената включва: Лицензиран водач със ски – сплитборд, организация и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Нощувка, изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона става с личен транспорт!

*Всеки участник трябва да разполага с лична екипировка като:
– ски/сплитборд с турингови автомати, колани, щеки или сноуборд + снегоходки
– лавинен уред, сонда, лопата;

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата за Наем на Екипировка.

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*