28-29 Юли: Прелестната Синаница

Елате с нас на пореден уикенд из Национален парк Пирин и по-специално около емблематичната за планината и любима на много планинари Синаница! Прелестните синьо-бели отвеси на масива, отражаващи се в изумрудените води на Синанишко езеро и фантастичните панорами от върха към цял Пирин са нещо, което никога няма да забравите! Ще изкачим Синаница, както и неговия побратим Момин връх и ще се любуваме на Пиринската красота, която ще ни заобикаля през целия уикенд!

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме на х. Вихрен, от където ще започне нашия преход. Ще започнем с изкачване към Муратово езеро и Бъндеришка порта, от където ще се потопим в типично разлятите пейзажи на Спано поле. Не след дълго ще бъдем при Синанишка порта, от където за първи път ще ни се разкрие прелестния циркус на Синаница. Спускане към хижата пристигане, настаняване и вечеря на свободна консумация.

ДЕН 2

След подобаваща закуска ще започнем изкачването на върха по фантастичен, панорамен маршрут! През цялото време ще се любуваме на изумрудените води на езерцето в което ще се отражават най-различни скални зъбери и красиви върхове! А от върха за награда на изкачването, ще ни се разкриват гледки към Спано поле, Георгийския дял, Мраморното било, Каменица, както и към шеметните улеи на Запад към Кресна! На върха ще починем, ще изпием по един вкусен чай и ще продължим по панорамното било през Момин връх към Синанишката порта и вече познатия ни път. Преди да отпътуваме към София, традиционно ще посетим проверено ресторантче, където ще опитаме местни специалитети и ще се освежим с по чаша бира! Отпътуване – край на програмата

 

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*

ЦЕНА: 115лв
Минимален брой участници: 6 души
Цената включва: лицензиран планински водач, застраховка, нощувка и закуска на х. Синаница, трансфер София – х. Вихрен – София.
Цената не включва: останалото изхранване, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено