Сакар – Мистичното кралство на Долмени, Орли и Мегалитни светилища

24-26 Април – ПОТВЪРДЕНА!

Откровено казано, винаги с голямо вълнение очакваме поредната си среща с мегалитното царство наречено Сакар.
Причините за тези вълнения са много, а усещанията с които ни дарява този магичен район са необикновени.
Нямаме търпение да се гмурнем отново в мистицизма на Сакар, където в сенките на вековете се крият още много тайни … !

Мегалитите представляват съоръжения, изградени от камъни с внушителен размер, които са закрепени без никакви свързващи субстанции.
Те са с най-различно предназначение и са служили, за астрономически изчисления, погребални церемонии
Мегалитите се появяват в края на Неолита и продължават през Медната и Бронзовата епохи.

България е третата страна в Европа по брой на запазени мегалити!
А Сакар е един уникален по рода си мегалитен парк!
Още от древни времена в Сакар планина се е развивала уникална мегалитна култура, паметници на която са съхранени и до днес.
Ще прекараме три вълнуващи дни, по време на които ще преоткрием най-същественото от този невероятен регион, като разбира се няма да пропуснем и да се покатерим на най-високата точка в планината – връх Вишеград!

Опитните планински водачи, ще ви разкрият вълнуващи тайни и ще ви покажат едни по-диви и малко познати Сакарски места по време на тази фантастична програма!

Ден 1:

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Пристигане в района, където ще обядваме на свободна консумация. Следобед ще се настаним в уютна къща за гости в обятията на Сакар, ще оправим раниците и ще се отправим на лека разходка по вълнуващи светилища и долмени, за да се настроим на мистичното настроение, което постоянно властва над тези земи. Прибираме се, похапваме и лягаме рано – утре ни очаква дълъг ден и рано ставане!

Ден 2:

Ставаме още по тъмно и се отправяме бодро по склоновете на Сакар, защото днес ще наблюдаваме изгрева от могъщото светилище Палеокастро!
Ето, че не след дълго сме на върха, а пред нас изгревните сенки и цветове започват своя танц. Снимаме дълго след което се спускаме обратно и се отправяме към хотелчето за подобаваща закуска сред звуците на безброй пойни птички!
След като се подкрепим, отново приготвяме раниците и отпътуваме за нова серия Сакарски красоти – тайнствени долмени и кромлехи, скални църкви и светилища, а по залез ще изпратим слънцето от склоновете на най-високият връх на Сакар – връх Вишеград! Въпреки скромната си надморска височина, Вишеград ще ни дари с гледки които още по-дълбоко ще ни потопят в загадъчната атмосфера на Сакар планина!
Вечеря на свободна консумация и нощувка.

Ден 3:

След като хубаво се наспим и закусим на чист въздух ще посетим още няколко природни и културни забележителности, с които да сложим капака на това вълнуващо приключение. Това ще бъдат скалните църкви в селата Маточина и Михалич, както и средновековната крепост Букелон, от която Цар Калоян е ръководил победните битки над Кръстоносците през 1205г!
След като обходим всичко най-важно в района, ще направим един хубав обяд на проверено място и ще отпътуваме обратно за София – край на програмата.

Цена: 232лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, две нощувки и две закуски в семеен хотел – къща за гости, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Тъй като разнообразието от забележителности в района е голямо, е възможна промяна на програмата спрямо желанието на участниците!

Максимален брой участници – 12
Свободни места към момента – 9

За повече инфо:
0878 022 724
0888 544 447

*Пристигането в региона може да става и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*