26-28 ЯНУАРИ: РОЖЕН – ПРЕСПА – ЗИМЕН ТРЕКИНГ СЪС СНЕГОХОДКИ

Първото за сезона събитие от сериите турове със снегоходки на Into The Wild, ще ни отведе в магични заснежени Родопски гори, високопланински поляни и една от хижите с най-добрите гледки в България! Следвайки  класическа част от международния маршрут Е8, за три дни ще преминем от прохода Рожен през Хайдушки поляни и х. Преспа до с. Манастир! Чудесна проява за тези от Вас които за първи път ще ходят със снегоходки – преходите са кратки от порядъка на 2-3ч. на ден без никакви големи денивелации, свободно време за снимки и приятни занимания пред бумтящи камини!

Със сигурност един от най-добрите начини да се усети Родопската зимна приказка, нашите серии турове със снегоходки ще Ви отведат в нереално тихите снежни кътчета на най-обширната планина в България! Идеално зимно занимание, както за опитни, така и за изцяло начинаещи планинари, позволяващо напълно да се насладите на приказните гледки, характерни за сезона и планината!

Никога не сте ходили със снегоходки?
Не се притеснявайте, новите снегоходки са леки, удобни, нагласят се лесно и са много стабилни в снега, за да може дори начинаещите да се насладят на преходите в сняг. Ако можете да ходите, значи можете и да ходите със снегоходки, което ги прави идеални за преоткриване на зимната планина!

Ден 1: 26 Януари – Рожен – Момина вода

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Пристигане на прохода Рожен и обяд на място със сандвичи. Предстои ни 2-часов преход до местността Момина вода където ще се настаним в Старата къща – страхотно уютно планинско хотелче с вкусна храна с възможности за ползване на сауна и парна баня! Нощувка и вечеря на свободна консумация в хотелчето.

Ден 2: 27 Януари – Момина вода – Хижа Преспа

След подобаваща закуска ще се отправим през високопланинските поля на Картола, през страхотни панорамни била към местността Хайдушки поляни! За общо около 3ч. ще пристигнем на х. Преспа и ще можем да се нагостим с топла супа! Тъй като ходенето в сняг със снегоходки е по-изморително от летните преходи този преход е напълно достатъчен за деня и следобеда ще посветим на релакс пред камината, разходки и снимки в района и пълно попиване на красотата на зимната планина! Вечеря на свободна консумация и нощувка на х. Преспа

Ден 3: 28 Януари – Преспа – Манастир

През последния ден от нашето зимно приключение ще се отправим към скритото в пазвите на Родопа планина село Манастир. По пътя си при добра кондиция на групата можем да изкачим едноименния за този дял на планината, вр. Преспа (2001м.) откъдето ще се насладим на сериозна панорама от Родопско море от заснежени върхове! Пристигане в село Манастир където ще направим подобаващ обяд и ще отпътуваме към родните места.

ЦЕНА: 195лв.

Цената включва: Лицензиран планиски водач (който ще бие пъртината за трите дни), наем на снегоходки за трите дни (10лв. на ден), организиран транспорт с лицензиран превозвач, нощувка в луксосна къща за гости, нощувка на х. Преспа, две закуски и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Ако разполагате със собствени снегоходки, ще ви бъдат приспаднати от цената!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение