MАГИЯТА НА ЗИМНАТА РОДОПА СЪС СНЕГОХОДКИ – РОЖЕН – ПАМПОРОВО – СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА – ЧЕРВЕНАТА СКАЛА


Хайде да обуем снегоходки, да се отдалечим от ски зоните и тълпите и да се потопим в бялата магична прегръдка на Родопа планина!


Със сигурност един от
най-добрите начини да се усети Родопската зимна приказка, нашите серии турове със снегоходки ще Ви отведат в нереално тихите снежни кътчета на най-обширната планина в България! Идеално зимно занимание, както за опитни, така и за изцяло начинаещи планинари, позволяващо напълно да се насладите на приказните гледки, характерни за сезона и планината!

Никога не сте ходили със снегоходки? Не се притеснявайте, новите снегоходки са леки, удобни, нагласят се лесно и са много стабилни в снега, за да може дори начинаещите да се насладят на преходите в сняг. Ако можете да ходите, значи можете и да ходите със снегоходки, което ги прави идеални за преоткриване на зимната планина!   

Спиращи дъха гледки, далечни проходи и високопланински села ще бъдат нашите цели през тези 3 дни, а всяка вечер ще отсядаме в уютни къщи за гости, където ще се наслаждавамe на прочутото Родопско гостоприемство.

ПРОГРАМА

 

Ден 1: 09 Февруари
Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 8:00ч. Пристигане на прохода Рожен. Следва лек 3-часов преход, през приказни зимни била и гори, без големи денивелации до курорта Пампорово. Тези 3ч. преход ще бъдат напълно достатъчни да се научите да боравите и да свикнете да ходите в неутъпкания сняг със снегоходките. Настаняване и вечеря на свободна консумация.

Ден 2: 10 Февруари
Преход от Пампорово до Смолянски езера през емблематичните Орфееви скали. Гледката от тях се смята за едно от най-големите вдъхновения на Орфей и една от най-добрите в Родопите! Не веднъж сме стояли на тях, смаяни от страхотна гледка над морето от облаци! Настаняване и вечеря на свободна консумация.

Ден 3: 11 Февруари
След закуска ще се отправим към кулминацията на програмата и по-точно към върха на най-високата и една от най-красивите скали в Смолянска котловина – Червената скала! Панорамата откриваща се от там е почти 360 градусова и е толкова любима на всички ни. Бялата зимна приказка на Родопа планина ще ни заобикаля навсякъде през този страхотен ден! По пътя си ще проходим страхотните вековни смърчови гори около Шахманов камък, а в района на Червената скала се надяваме да поснимаме господарите там – Дивите кози! След това ще се спуснем обратно към главния път от където бусчето ще ни поеме към родните места, след подобаващ обяд на проверено място с вкусни Родопски специалитети!

ЦЕНА: 195лв.

Цената включва: професионален планински водач, наем на снегоходки (10лв на ден), транспорт от София до региона и обратно, транспорт в региона, две нощувки в уютна къща за гости, планинска застраховка за дните на проявата.
Цената не включва: изхранването, лични разходи, всичко неизброено като включено.

ЛОГИСТИКА

Ако разполагате със собствени снегоходки ще Ви бъдат приспаднати от цената! Пристигането на Рожен може да стане с личен автомобил или с автобус от Пловдив или от София.
В този случай транспорта ще Ви бъде приспаднат от общата цена! Ако някой не може да тръгне още от петък, може да се присъедини към групата на Пампорово в петък вечер или събота сутрин и да се включи за оставащите два дни Събота и Неделя – всичко ще бъде приспаднато от цената.

За повече инфо:

0878 022 724

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение