Ако искате да опитате нещо повече от просто ходене по пешеходни маршрути в планината, ако ви се иска да достигнете върховите точни на скалните крепости които заобикалят и бдят над долините, то това приключение е точно за вас. По време на тази програма ще се насладим на едни от най-епичните гледки над “Меката” на Алпинизма в България – Мальовишка долина!

Чудесна програма за любителите на височините, адреналина и тези които правят първите си стъпки в алпийските изкачвания и основните алпийски техники!

ДЕН 1: 10 Юни – ЦПШ – х. Мальовица
Ще прекараме по-голямата част от деня, подготвяйки се за утрешните изкачвания, но и едновременно ще се аклиматизираме към долината и ще си припомним нейната хубост.
След като се настаним и подкрепим на х. Маловица, ще посетим учебните скали над хижата и ще усвоим основни техники за работа с въже – движение в свръзка, спускане на рапел, движение по фиксирани парапети.
За финал на деня ще преминем по небезивестната Мальовишка виа-ферата, за да се насладим на хубавата следобедна светлина от върха на Куклата! Вечеря на свободна консумация и нощувка на х. Мальовица

Ден 2: 11 Юни – Злия зъб и Двуглав

С ранен алпийски старт, се отправяме към заслон БАК и премката между Орловец и Злия зъб, прехвърляме се от другата страна и не след дълго ще бъдем по ръба на вр. Двуглав. По време на това ще се наслаждаваме на едни от най-епичните скални образувания, пропасти и пейзажи в нашата родина!

След като приключим с Двуглав се отправяме към Южният ръб на Злия зъб. Изкачваме иконичния Зъб, и правим по-дълга почивка за снимки и попиване на гледката от върха. Ако долината на Мальовица е люлката на българския алпинизъм, то района на Злия зъб, Двуглав и Дяволските игли е черешката на тортата и бойното поле, където са се доказвали истински отдадените алпийски катерачи, и вие ще се убедите в това! Слизаме на един къс рапел от Зъба и се отправяме обратно към х. Мальовица и след това към ЦПШ за отпътуване.

Логистика:

Пристигане на ЦПШ в Събота сутринта и отпътуване в Неделя следобед с личен транспорт или по-желание може да се организира превоз от София.

Минимален брой участници – 3 души.

Максимален брой участници – 8 души.

Цена: 140лв

Цената включва лицензиран планински водач, обучение в основни алпийски техники, професионален алпийски инвентар и планинска застраховка за периода на програмата.

Цената не включва транспорт, храна, нощувка на х. Мальовица, всичко неизброено като включено.

Дати на провеждане: 10-11 Юни 2017

ЗАПИСВАНЕ:

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение