ВЪРХОВЕТЕ ПРЕСПА И СВОБОДА, РОДОПСКОТО КОНЧЕ, АКВА ТЕПЕ, КАРАДЖОВ КАМЪК И КРЪСТОВА ГОРА – ТРИДНЕВНА РОДОПСКА ЕПОПЕЯ ИЗ ТАЙНИТЕ НА ПРЕСПАНСКИ ДЯЛ И КОРМИСОШ!

23-25 Октомври – БРОЕНИ МЕСТА!

„ …Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш. Ала трябва да имаш сърце на орел. Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със затворени очи в себе си …“

Едва ли можем да намерим по-добро определение за необятната и могъща Родопа планина, от тези думи на Антон Дончев …
Наистина е трудно, дори немислимо да я познае човек само с един поглед или само с един преход, колкото и дълъг да бъде той..

Но с тази авторска програма, която е резултат на дългогодишно скитане из необятната Родопа, ще хвърлим поглед към една огромна порция от онези толкова любими и безкрайни вековни гори и древни чуки и върхове.
Пригответе се за една истинска тридневна одисея от панорами, фантастично диви места и легенди от които те побиват тръпки, защото в средата на Октомври, ще се гмурнем в огнената есен на Преспанския дял и Кормисош, където опитните планински водачи, ще разкрият над 20 годишен опит в чудесата и тайните на Родопа планина … !

Ден 1: Пристигане – Хижа Преспа

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 08:00ч. с организиран транспорт. Пристигаме Роженските поляни където ще поспрем за обяд на страхотно панорамно място от връх Свети Илия. От тук ще хвърлим поглед на Запад до Перелик и на Юг до най-високите погранични върхове, както и при чист хоризонт до някои от гръцките планини. Продължаваме с живописен и лек преход към Хайдушки поляни, след което се изкачваме и до хижата с най-добрата гледка в Родопите – х. Преспа, от където на другата сутрин ще наблюдаваме спиращ дъха изгрев, като този на снимката за фон. Настаняване и свободно време за почивка и снимки наоколо. Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  150м

 • Спускане

 • Разстояние

  7км

 • Време

  2.40ч.

 • < 500 Internal Server Error

  Internal Server Error

  The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

  Please contact the server administrator at webmaster@intothewild.shkolazaharakteri.com to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

  More information about this error may be available in the server error log.