ПРОЛЕТ В ПОНОР ПЛАНИНА – СМАЙВАЩО ЗЕЛЕНИ ПАНОРАМИ И СВЕЖИ ВОДОПАДИ

16 Май

Каним ви на шеметно зелено пролетно приключение в един дял на Стара планина, който е особено красив, когато е облечен в ярко зелената премяна на пролетта – Понор планина!
Покрай него минава международният маршрут Е-3, по познат ни като Ком – Емине, но малко Ком-Еминейци отделят от ценното си време за да се насладят на природните чудеса, които крие Понор!

Без много да бързаме, ще обходим страхотно панорамните била и ще попиваме от спокойствието, чистият въздух и идиличните природни пейзажи, характерни за района.
Ще се покатерим на скалният венец Столо, от където при ясно време пред погледите ни ще се открият фантастични панорами към Ком, Голема планина, Витоша, Рила и околните китни дефилета и селца!

А следобед ще се разхладим под пръските на водопад Добравишка Скакля – един от многото „Скакли“, както местните наричат водопадите тук, който красиво разхвърля водите си от над 20м!

Чудесна, свежа и зелена еднодневна екскурзия, подходяща за начинаещи, семейства или тези от вас, които искат да преоткриват нови кътчета или просто да се насладят на чист въздух и много зеленина!

Отпътуване в 07:30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до района, след което вадим фотоапаратите и започваме изкачването към билото на Понор!
Идилични пролетни пейзажи, осеяни с цветя и стада ярко зелени поляни и много красота ще ни заобикалят през цялото време!
Продължаваме изкачването и се насочваме към скалният масив Столо – не след дълго сме на върха му, от където ще се радваме на прелестни пасторални пейзажи, красива природа и много тишина!
Следобед ще се спуснем по страхотно панорамен хребет към сенчести каньони, където се крие една от перлите на региона – водопад Добравишка Скакля!
Чудни водопади и скокове има в този регион, но Добравишка Скакля определено е един от най-красивите!
След всичко това ще спуснем до мястото за среща с транспорта и ще отпътуваме за София, но не и преди да се отбием за заслужени топла супа и чаша студена бира за да отпразнуваме страхотния ден!
Отпътуване за София – край на програмата.