КОНЧЕТО И МРАМОРНОТО БИЛО

ПИРИНСКАТА КЛАСИКА ЯВОРОВ – ВИХРЕН
17-18 Август

Каним Ви на диаманта в трекинг короната на Национален парк Пирин, най-високия и страхотно панорамен маршрут Яворов – Вихрен! Считан от много планинари за абсолютна класика и един от най-красивите преходи в нашата родина, той ще ни отведе на 11-часова одисея от фантастични панорами, внушителни и гигантски мраморни върхове и била и ще ни разкрие традиционните за района букети от Еделвайс и стада Диви кози!
Дълъг преход, подходящ за напреднали планинари и за хора в много добра физическа форма!

ДЕН 1: Пристигане – преход до х. Яворов

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски с лицензиран транспорт в 07:30ч и пристигане в района. Възможност за преход до х. Яворов в зависимост от настроението и кондицията на групата. Ще избираме между класическия вариант по долината на Суходолска река или по-дълъг по-„див“ и разбира се по-красив маршрут през резерватите Джинджирица или Баюви дупки! Пристигаме на една от най-хубавите хижи в България. Там ще се настаним, нахраним и обсъдим какво ни очаква през утрешния ден! Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижа Яворов.

Ден 2: Яворов – Вихрен

Ставаме рано и закусваме подобаващо. Очаква ни 10-11 часов преход и една истинска Пиринска трекинг класика! Ще преминем последователно през повечето от върховете на мраморното било и през целия ден ще се наслаждаваме на спиращи дъха гледки към резерватите Джинджирица и Баюви дупки, циркус Бански суходол, Влахински циркус, Синаница и гранитния дял на Пирин! Ще преминем по една от топ дестинациите в България – карстовата седловина Кончето, след което по изморените ще могат да се спуснат директно към х. Вихрен, а с тези които са жадни за още Пиринска красота ще изкачим първенеца на планината, вр. Вихрен по Северния му хребет и ще се спуснем по лесния маршрут към х. Вихрен, което ще бъде перфектния завършек на мраморния ни траверс!
Традиционно ще похапнем и ще полеем прехода на проверено място до х. Бъндерица след което ще отпътуваме за София – край на програмата.

ЦЕНА: 115лв

ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ!

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска на х. Яворов, организиран транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено

Пристигането в региона може да става и с личен или обществен транспорт! В такъв случай основния превоз ще Ви бъде приспаднат от общата цена!

 

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия, публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*