Скъпи приключенци, заповядайте на пролетен Гергьовденски преход в района на красивия Смолян с Into The Wild! Родопа планина… колко много можем да кажем за нея.. Наистина не може да се види с очи, както казва Антон Радичев, трябва да я видиш със сърцето си. Колкото повече я опознаваме толкова повече я обожаваме и преоткриваме, наистина е необятна. Въпреки, че по време на този преход, ще се насладим на едни от най-добрите Родопски панорами, няма да сме видяли дори една десета от най-обширната планина в България. И все пак ще можем да и се насладим във една от най цветните и фази, ще вдишаме от дъхавите поляни опъстрени с цветя и ще се освежим от буйните и потоци.

Прекрасна пролетна програма подходяща, както за начинаещи, така и за напреднали планинари.

ДЕН 1-ВИ – 06.05. – Събота –

Пристигане до обяд на Пампорово – паркинга на хижа Студенец. След кратка разходка напускаме ски зоната при местността Язовира и започваме плавно спускане през красивите смърчови гори на местността Куртов лом. След около 2 часа ходене и едно кратко, но стръмно изкачване ще бъдем на върха на нашата първа цел – вр. Соколица (1699м), която ще ни дари с приказна панорама на 360 градуса. Слизаме от Соколица и се отправяме на Запад към х.Смолянски езера, където е и първата ни нощувка. Вечеря и нощувка на хижата.

IMG_6059

ДЕН 2-РИ – 07.05. – Неделя –

Нашата Неделя ще започне с трансфер към Перелишкия масив, от където ще започнем спускане през един от емблематичните Родопски резервати – “Сосковчето”, към още една емблематична за Смолян забележителност – Каньона на водопадите. Ще имаме възможност и да си налеем от прочутата Балиева вода. За името на Балиевата вода казват, че идва от Родопския диалект на думата боли, който тук се произнася „бали”. Тъй като водата помагала на хората да се отърват от болките си, те я нарекли „Балиева”. Според народните вярвания водата излизаща от трите Балиеви чешми има изключителни лечебни свойства на Гергьовден. Денят приключва с пристигане и настаняване в къща за гости “Орфееви скали”.

DSC09807

ДЕН 3-ТИ – 08.05. – Понеделник –

След закуска ще се отправим с нови сили на още едно изкачване, този път на Юг към Орловата скала от която се разкрива най-добрата панорама към Смолян. Това е единственото място от което най-дългия град в България се вижда в своята цялост. Изкачването трае само около час и 30 минути от вилата. След като поснимаме и се полюбуваме на гледката слизаме надолу към главния път, откъдето ще ни поеме бусчето.

IMG_8320FINALLL

Вашият водач: Христо Тумбев

Цена: 125лв

Цената включва: Професионален планински водач, вечеря, нощувка и закуска във вила “Орфееви скали”, транспорт в района и планинска застраховка за периода.

Цената не включва: Нощувката и изхранването на Смолянски езера и транспорта до и от региона.

Ако се събере група от София ще организираме бусче!

За повече инфо инфо ни се обадете на:

+359 878 022 724 – Христо

Или ни пишете на:

Info@intothewild.bg

*Молим упоменете Вашите три имена, email и дали желаете да ползвате организиран транспорт от София във формата за записване!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение