ВЪРХОВЕТЕ СОЛИЙСКИ, ОРФЕЙ И ТУРЛАТА – ЗИМЕН ТРЕКИНГ СЪС СНЕГОХОДКИ ЗА НАПРЕДНАЛИ

Дами и господа любители на зимата и зимния трекинг каним Ви на поредната одисея от върхове в магичния Перелишки дял на Родопа планина с IntoTheWild! За тези от Вас които нямат нищо против да ходят по 8ч. на ден тази програма ще донесе много усмивки, незабравими гледки и истинско удовлетворение!

 Ден 1: Солийски връх

Отпътуваме от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. с организирано бусче. Пристигаме в района и сядаме да отпочинем и хапнем на страхотно място в Широка лъка. След почивката ще отидем с бусчето до с. Солища. Ще загреем с едноименния връх над магичното село Солища и 300-годишните Черни борове на резерват Черночето! 350 метра денивелация от селото до върха и още толкова обратно надолу ще ни раздвижат добре кръвта и ще ни вкарат в ритъм за предстоящото ни на другия ден по-дълго изкачване! Настаняване, нощувка и вечеря на свободна консумация в легендарното с. Гела.

Ден 2: Връх Орфей

След закуска ще се отправим към кулминацията на програмата ни – епично зимно изкачване на втория по височина връх в Родопите, вр Орфей! Не случайно сме избрали снимката която виждате на фона това е залез именно от този връх, който е един от най-панорамните в цялата планина! Положителната ни денивелация за този ден ще бъде 700м. и цялото изкачване и слизане ще продължи около 8ч. и обядът ще бъде на терен със сандвичи, чай и др. След това заслужено ще отморим в къщата за гости в Гела и пред камината ще дегустираме майсторските домашни вина и мезета на домакина! Нощувка и вечеря на свободна консумация.

Ден 3: Връх Турлата

След подобаваща закуска при стопаните в Гела ще се отправим към една от силно изразените планински форми в долината – вр. Турлата! Висок 1822м., той се издига рязко към небето пред село Солища, сред обширните ливади на съседното село Стикъл. От него се разкрива широка панорама към южните склонове на рида Чернатица и Широколъшката долина! На самия връх през Х век, е била съградена голяма крепост, чиито останки личат и до днес. След като приключим с Турлата, бусчето ще ни свали в с. Широка лъка за подобаващ обяд, кратка разходка и снимки из селото и отпътуване – Край на програмата

ЦЕНА: 195лв. 

Планински водач: Христо Тумбев

Цената включва: UIMLA-лицензиран планински водач (който ще бие пъртина за трите дни), наем на снегоходки за трите дни (10лв. на ден), транспорт от София до региона и обратно, две нощувки в уютна къща за гости с екстри, две закуски и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Логистика:
Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт – в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената! Буса минава през Пловдив и може да Ви вземе от там или другите населени места по пътя София-Пампорово! Ако разполагате със собствени снегоходки те също ще бъдат приспаднати от цената!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail