06-08 Септември: Изкачване на връх Митикас

НЯМА МЕСТА!

ДЕН ПЪРВИ
Трансфер София – Приония; преход до х. Спилиос агапитос
Тръгване от София в 06:30ч.
Отпътуваме за гръцкото градче Литохоро, откъдето ще се изкачим до местността Приония, намираща се на 1000м надморска височина. Оттук започва нашата епопея в планината на боговете. По разнообразна и много живописна пътека, в рамките на 4 часа ще се изкачим до хижа Спилиос Агапитос (2080м). Уютното ни убежище предлага една пъстра палитра от кулинарни творби и вина, както и разнообразие от сувенири. Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка.

ДЕН ВТОРИ
х. Спилиос Агапитос – вр. Митикас – х. Гиосос Апостолидис
Още преди изгрева ще тръгнем от хижата. Следва изкачване до връх Скала (2865м), от който започва по-техничният участък до върха. Преходът по този участък е с продължителност около 2:30ч в двете посоки при добри метеорологични условия. Тук са и най-интересните и технични участъци в цялото изкачване с трудност на пасажите до 2-3та категория. За преодоляването им ще използваме алпийски инвентар. Веднъж достигнали Митикас, ще спрем за почивка, снимки и за да се насладим на вдъхновяващите гледки. При ясно време се виждат островите Тасос и Самотраки, а в далечината се откроява и Халкидики с връх Атон (2033м)! След това ще се спуснем обратно надолу и после ще продължим към страхотно панорамното Плато на Музите и хижа Гиосос Апостолидис, където ще се насладим на фантастичен залез и ще нощуваме! Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

ДЕН ТРЕТИ
През този ден след като се нахраним и отпочинем добре на Платото на Музите ще започнем своето спускане от планината през красивото и панорамно ребро Лемос надолу към Приония. От там ще ни поеме бусчето и ще се насочим към фантастичните плажове на Егейско море, където ще се оставим на един вид удоволствия които рязко контрастират с тези които сме изживяли предишните три дни – море, слънце и релакс. Отпътуване за София

ЦЕНА: 297лв
Потвърдена програма!

Цената включва: лицензиран планински водач, професионален алпийски инвентар, нощувка в х. Спилиос Агапитос, транспорт София – Приония – София
Цената не включва: храна, нощувките в х. Гьосос Апостолидис, други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено.

Изкачването е подходящо за хора в добра физическа форма и без страх от височини!

*Пристигането може да става и със собствен транспорт! В такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*IntoTheWild запазва правото си на промени в програмата с оглед на Вашата безопасност!

ЗАПИСВАНЕ:

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail