06-08 Октомври: Изкачване на връх Митикас

ДЕН ПЪРВИ
Трансфер София – Приония; преход до х. Спилиос агапитос
Тръгване от София в 06:30ч.
Отпътуваме за гръцкото градче Литохоро, откъдето ще се изкачим до местността Приония, намираща се на 1000м надморска височина. Оттук започва нашата епопея в планината на боговете. По разнообразна и много живописна пътека, в рамките на 4 часа ще се изкачим до хижа Спилиос Агапитос (2080м). Уютното ни убежище предлага една пъстра палитра от кулинарни творби и вина, както и разнообразие от сувенири. Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка.

ДЕН ВТОРИ
х. Спилиос Агапитос – вр. Митикас – х. Спилиос Агапитос
Още преди изгрева ще тръгнем от хижата. Оставяйки всичко ненужно, ще се изстреляме към върха бързи и леки! Следва изкачване до връх Скала (2865м), от който започва по-техничният участък до върха. Преходът по този участък е с продължителност около 2:30ч в двете посоки при добри метеорологични условия. Веднъж достигнали Митикас, ще спрем за почивка, снимки и за да се насладим на вдъхновяващите гледки. При ясно време се виждат островите Тасос и Самотраки, а в далечината се откроява и Халкидики с връх Атон (2033м)! Връщаме се до вр. Скала и след това продължаваме обратно до х. „Спилиос Агапитос”. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

ДЕН ТРЕТИ
В този ден ще направим отмаряща разходка до Платото на Музите, за да се насладим отново на панорамите, след което ще се спуснем към Приония, откъдето ще отпътуваме за София.

ЦЕНА: 297лв
Минимален брой участници: 6 души
Цената включва: лицензиран планински водач, застраховка, нощувка, транспорт София – Приония – София
Цената не включва: храна, напитки, други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

ЗАПИСВАНЕ:

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение