09 – 11 Ноември

ДРЕВНИТЕ ИЗТОЧНИ РОДОПИ

Каним Ви на вълнуващо пътешествие из най-съкровените тайни на Източни Родопи!

Перперикон, Харман Кая, Кромлех – Българския Стоунхендж, Пещера утробата, 260-метровия въжен мост при с. Лисиците, визита при центъра за опазване на Лешоядите в Маджарово и един цял ден трекинг в тайнствения район около страшно въздействащото светилище Татул! Колко тайни още крие тази невероятна Родопа планина?
Елате и се убедете сами в нейното величие!

Програмата е подходяща за хора без подготовка и семейства с деца!

ДЕН 1 – 9 Ноември

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски във София в 07:30ч. Очакват ни три дни в невероятно красивите и богати на културно наследство, Източни Родопи! Пристигане в района и посещение при великия град Перперикон. След като се настроим на мистична вълна, ще обядваме и ще се отправим към пещера Утробата и страшно красивия район около нея! Там ни предстои преход от 2ч., след което ще посетим и страхотния 260-метров въжен мост който свързва цял един район от малки селца и махали с цивилизацията! Вечеря на свободна консумация и нощувка в къща за гости.

ДЕН 2: 10 Ноември

Какъв ден ни очаква само! Отправяме се към района на Татул където ще стартираме с фантастичнен каньон и светилище със скални ниши! След това ще преминем през едноименното светилище Татул. Тръпки ще ни побиват от силната енергия която излъчва това място и целия заобикалящ го пейзаж! Продължаваме към тайнствената Вкаменена гора, която ще остави много въпроси в главите ни, а от там ще пристигнем на величествения праисторически град-светилище Харман Кая – един от най-мащабните скално-изсечени праисторически култови комплекси в Родопите! Преходът през този ден ще отнеме около 6ч., като ще обядваме със сандвичи на терен. Вечеря на свободна консумация и нощувка в къща за гости в района.

Ден 3: 11 Ноември

След закуска продължаваме нашето пътешествие с трансфер към Маджарово и Природозащитния център там. Ще се запознаем с трудната работа на хората, които работят там и как се опазват едни от най-ценните видове птици в страната ни. Ще се разходим и до площадките за подхранване на Лешоядите, от където с бинокли ще можем да видим тези величествени птици! А ако сме късметлии може да зърнем и господаря на небето – Скалния Орел!След като приключим там, се отправяме към поредното мистично място, Кромлехът или Българския Стоунхендж, както е наричан. Кромлехът е мегалитно съоръжение с култово предназначение.  След това ще направим един хубав обяд на проверено място и ще се отправим към родните места. Край на програмата.

ЦЕНА: 165лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, Транспорт от София до региона и обратно, транспорт в региона, две нощувки, две закуски и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, билети за посещение на Перперикон, Татул и Маджарово (цените там са символични, а останалите забележителности са безплатни), лични разходи, всичко неизброено като включено.

Планински водач: Христо Тумбев

*По пътя бусчето може да вземе хора от Пловдив и региона!
* Може да пристигате и със собствен транспорт, като в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
* Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
* Програмата е осъществима и за под 7 участника, но с личен транспорт в комбинация с други участници!

Записани до сега: 4
Свободни места: 11

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение