24 – 26 АВГУСТ – МУСАЛА И ЗАВРАЧИЦА

Дълъг уикенд около най-високата точка на Рила, България и целия Балкански полуостров – вр. Мусала!
В рамките на три дни ще изкачим много върхове от Мусаленския хребет, ще се радваме на незабравими панорами към емблематичните Рилски върхове, езера, реки, хижи и красоти!
Очакват ни и гледки към почти всички български планини, на стотици километри около нас!
Преоткрийте Мусаленския дял с този преход, който ще Ви отведе на едно запомнящо се Рилско пътешествие!

ПРОГРАМА

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 08:00ч.
Пристигаме в Боровец и започваме преход по красивата и класическа „Мусаленска пътека“. След около 3:30ч, заредени от гледките на прелестните рилски гори и буйната Мусаленска река вече пристигаме на х. Мусала и почиваме за обяд до езерото. По-голямата част от изкачването е зад нас, но следва най-интересната част – преминаването през Мусаленски езера с техните бистри тюркоазени води! Ще се радваме на величествените и надвиснали над нас върхове от Мусаленския венец, а денят ни ще завърши на заслон Еверест – най-високият заслон в България! Там ще се настаним, ще вечеряме и ще прекараме нощта с най-ярките звезди, които някога сме виждали!
Възможност при желание на групата да се гледа изгрев или залез от връх Мусала!

ДЕН 2

След закуска ще се отправим на кратко изкачване на първенеца на Балканския полуостров – връх Мусала! На върха ще починем, ще изпием по един вкусен чай и ще отпочинем. Очаква ни една високопланинска приказка минаваща последователно през Близнаците, Маришки връх и Манчо от където ще се дивим на панорами към Централен Рилски резерват, Скакавците, фантастичните Ропалишки и Маричини езера – езерата които дават началото на една от най-значимите реки на Балканския полуостров – река Марица! Ще обядваме на панорамно място насред тези епични Рилски картини и следобед ще се спуснем към хижа Заврачица, където ще нощуваме отново под нереално звездно небе!

ДЕН 3

След вчерашната одисея от гледки и върхове, днес прехода ще е по спокоен и ще ни води през красотите на гористите пояси на планината. Ще преминаваме през вековни, магични иглолистни гори, пъстри високопланински поляни и долината на най-пълноводната река в България – река Марица, която започва своя път от тук! След х. Марица продължаваме все надолу към Чакъра и слизаме в Боровец. Ще отпътуваме обратно към София, но не и преди да направим един подобаващ обяд с по чаша бира на познато и проверено място в Самоков! Отпътуване – край на програмата.

 

ЦЕНА: 165лв
Планински водач: Христо Тумбев
Минимален брой участници: 6 души
Цената включва: лицензиран планински водач, две нощувки и две закуски, лицензиран транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.
Цената не включва: останалото изхранване, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*