ФОТОТУР ИЗ МАГИЧНИЯТ МАНАСТИРСКИ КОМПЛЕКС МЕТЕОРА ПОД НАСТАВЛЕНИЯТА НА ИВАН МИЛАДИНОВ

7 – 10 Ноември

Когато мислим за Гърция, първите асоциации обикновено са нашарени в синьо и бяло острови, лазурно небе и наситено синьо-зелено море. Но все пак освен екзотичните острови Гърция има още една визитна картичка – Метеора!
Според гръцката митология областта Тесалия в централна Гърция е била жилище на боговете, тук е била страната на кентаврите, а Метеора е едно от чудесата на природата с причудлива красота – спокойният релеф на Тесалийската равнина внезапно бива нарушен от монолитни отвесни скали, сякаш забити в земните недра, високи стотици метри и незнайно как оказали се на това равно място!
В разгара на гръцката есен Ви каним на едно епично приключение, към една от най-популярните туристически дестинации на южната ни съседка!
Ще стегнем фотораниците и ще се отправим тази страшно фотогенична местност и нейните уникални по рода си природни феномени и културно наследство!

Пейзажа е доминиран от високи над 300м скалисти и трудно достъпни върхове, където през средновековието гръцки монаси изграждат манастири, достъпни само през изсечените в скалите стъпала или въжени мостове! Не случайно Метеора е вписан в световното наследство на ЮНЕСКО, мястото наистина е уникално по рода си.
А ние ще посветим 4 дни на това да заснемем възможно най-драматичните кадри от проверените локации и под препоръките и безценните съвети на самия Иван Миладинов!

ПРОГРАМА